O data-n viata… e prea putin

natura si hamac
In 2010 mi-am dat seama cat de importanta ar fi pentru fiecare dintre noi o calatorie inititatica. De fapt nu calatoria in sine, ci locul si timpul (petrecut cu tine si cu gandurile tale), sunt cele mai importante ingrediente.

Cred ca locul l-am descoperit. Insula Thassos din Grecia, unde-mi par toate aliniate pe gustul si pentru gandurile mele.

Atunci, in 2010, stand tolanit in hamac intr-o livada de maslini si citind o carte, am dat curs unei provocari. Aceea de a pune pe hartie 100 de visuri si apoi de a le afla pe cele mai importante, in numar de 10.

Stiti cat este de greu? Primele 20 merg repede, pe urma, pana la 100… suntem dovada vie ca nu prea stim sa visam 🙁

Le-am completat in cateva zile, dar si mai greu a fost cand a trebuit ca in fiecare zi sa tai cate 10, pana cand raman cu cele mai importante 10 visuri.

Nu va mai spun ca multe dintre ele s-au indeplinit intre timp, aplicand si alte idei din acea carte. Mai bine va spun despre cele pe care le-am indeplinit cu ajutorul blogului: DineyLand Paris, Delta Dunarii, smartphone, scris zilnic pe blog, persoane noi cunoscute offline … si mai sunt in lista de asteptare.

Acela a fost doar inceputul. Intre timp am gasit o metoda si mai buna pentru a-ti descoperi visurile si rostul in viata. Mi-ar mai trebui timp pentru a face provocarea ca la carte, pentru ca locul e deja stabilit.

Nu e un secret, va spun si voua metoda. Timp de 30 de zile, in fiecare zi, dimineata si seara scrii pe o hartie cele mai importante visuri/teluri pentru tine. Nu te uiti seara ce-ai scris dimineata si nici a doua zi ce-ai scris cu o zi inainte. Practic utilizezi 60 de foi separate. 

Faci asta timp de 30 de zile si, pentru ca te trezesti si adormi cu aceste visuri in gand, intr-o luna iti clarifici rostul in viata.

Cel mai greu este sa fac rost de cele 30 de zile consecutive. Abia apoi ma gandesc la resursele necesare celor 30 de zile, in Thassos. Aceasta ar fi calatoria mea initiatica, din Thassos catre mine insumi.

As sta cat mai mult in mijlocul naturii, as dormi in hamac sub cerul liber, as citi la plaja, as merge pe munte, as pescui si as scrie, dar pe hartie. Bineinteles ca as cunoaste cati mai multi oameni si obiceiuri locale, pentru a ma privi mai bine pe mine prin ochii si in contextul lor.

As bea si bere, evident. Si mi-as inchipui cum ar fi sa am timp pentru a deveni calator de legenda.
calator legendar
M-as deconecta de la tot ce inseamna tehnologie, astfel incat sa ma conectez doar la gandurile mele si la natura. Si sa am ragaz pentru alte lucruri pe care timpul petrecut la calculator, TV sau telefon mi le rapeste in viata de zi de zi.

Bine, as planifica dinainte (pe blog) articole pentru cele 30 de zile departe de net 🙂 Ar fi chiar interesant sa scriu in articolele planificate cum mi-as inchipui calatoria interioara de 30 de zile, zi cu zi.
Iar apoi sa compar cu jurnalul scris pe hartie, zilnic, la fata locului.

Sunt sigur ca articolele scrise dupa calatoria initiatica vor fi altfel fata de ceea ce-mi imaginasem si scrisesem in articolele planificate, pentru ca si eu voi fi altfel. Schimbat in bine, evident 🙂 Si gata pentru noi provocari.

Chiar si acest articol este o provocare. Si chiar daca este o provocare 2.0 colegiala, are legatura cu cautarea si provocarea celor 30 de zile offline 🙂

Spor descoperitor!

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.