Educatie pentru schimbare cu Fundatia Vodafone si World Vision

Am fost martor la implementarea programului scoala dupa scoala la Ursi si Geamana, in judetul Valcea. Mi-a placut sa vad ca programul continua cu donatii la 8844. Nu doar ca mi-a placut, dar am si donat. Sunt bucuros sa vad acum un alt program „scoala dupa scoala” desfasurat de Fundatia Vodafone si World Vision prin proiectul Educatie pentru schimbare.

scoala dupa scoala

Educatie pentru schimbare in mediul rural

Tot in mediul rural se desfasoara si proiectul initiat de Fundatia Vodafone si World Vision Romania. De ce? Pentru ca acolo abandonul scolar este cel mai mare, copiii lasand scoala pentru munca in gospodarie. Pentru a incuraja participarea la activitatile after-school, participantii beneficiaza si de o masa calda sau de un pachet cu alimente.

educatie pentru schimbare

Fundatia Vodafone Romania a alocat 333000 de lei pentru activitati „scoala dupa scoala” in judetele Dolj, Ialomita si Valcea.

Sunt vizati 155 de copii care vor participa gratuit la activitati „scoala dupa scoala” in 5 centre nou-create. Este vorba despre centre dotate cu mobilier, echipamente IT si materiale educationale.

Educatie pentru schimbare prin scoala dupa scoala

Activitatile scoala dupa scoala includ rezolvarea temelor si meditatii pentru imbunatatirea rezultatelor scolare.

teme la scoala dupa scoala

Dar nu numai. Sunt vizate mai multe aspecte:

  • formarea unor deprinderi si abilitati – socializare, lucru in echipa, cresterea stimei de sine,
  • educatie ddespre igiena si protectia mediului,
  • activitati de teatru, dans si ansamblu folcloric.

Activitatile sunt sustinute cu ajutorul a 15 cadre didactice care au urmat cursuri de formare. In cadrul cursurilor au invatat metode de educatie nonformala, mobilizare comunitara si managementul voluntarilor.

Nu este prima isprava marca World Vision Romania. In cei 27 de ani de prezenta in Romania, au fost ajutati peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete.

Nici Fundatia Vodafone nu este mai prejos, in cei 19 ani de activitate finantand cu 26 milioane de euro 1046 de programe in domeniul sanatatii, educatiei sau serviciilor sociale.

Mi-au placut in mod special proiectele legate de Caravana SMURD, O sansa pentru viata si Scrisori pentru Mos Craciun. I-am felicitat si atunci, ii felicit si acum.

Spor in continuare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.