Dulceata de ardei iute la Miercurea fara carne

Am mancat prima data dulceata de ardei iute la o sarbatoare de 1 Decembrie.

De atunci am mai mancat si dulceata de ceapa dar cea de ardei iute mi se pare deosebita. Asa ca am introdus-o in meniul pentru Miercurea fara carne.

Dulceata de ardei iute ca sa incep ziua dulce si iute 😉

Pentru de dimineata am avut paine cu maia parpalita in tigaia de clatite. In aceeasi tigaie am facut si 2 oua ochiuri moi. De la tara, se vede dupa culoare, sa crape de necaz Vosganian si toata gasca de puslamale.

oua ochiuri, zacusca si dulceata de ardei iute

Pe felia de paine am pus zacusca si dulceata de ardei iute, despartite suav de un fir de telina din muraturi. Si tot din muraturi am mai scos un ardei, varza si o gogonea. Cam asta a fost masa mea.

Am inceput iute ziua intr-un mod dulce, deoarece stiu ca ardeiul iute este foarte sanatos. Uite ce am aflat de la Ce se intampla doctore despre ardeiul iute.

Pana la pranz, in intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat revsveratrol cu spor.

Struguri negri

Si bucatica de ciocolata neagra corespunzatoare.

La pranz am bucatarit un dovlecel care mai ramasese prin frigider. L-am ornat apoi cu branza si le-am lasat la aburit pana s-a mai topit branza. Am mai adaugat (dupa caz) sare, ulei de masline, condimente grecesti si masline de Thassos. Si un strop de ketchup, dupa ce-am terminat frunzele de patrunjel.

dovlecei la tigaie

Seara ma gandesc la o ciorba de legume sau poate la o pizza quattro formaggi, ca sa mearga cu un vin bun. Nu exclud nici niste icre de hering 🙂 ReVin mai pe seara cu imaginile.

Icre au fost, presarate cu piper roz. Si acompaniate de cartofi wedges pe pat de mamaliga si de cascaval pane.

icre, cartofi wedges, mamaliga, cascaval pane

Si icrele de hering si cascavalul pane sunt „insangerate” cu dulceata de ardei iute de care va povesteam dis de dimineata.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply