Sanatatea in blogosfera


Salutare prieteni! Eu sunt Dragos Geornoiu si Daniel mi-a acordat sansa de a va vorbi putin pe tema sanatatii in blogosfera. De fapt trebuia sa vorbesc despre sanatate, insa parca mi-e mai usor sa combin lucrurile si sa vorbesc despre cum ar trebui sa arate o blogosfera sanatoasa.

Cum ar trebui sa fie un blogger sanatos?

Un blogger sanatos e cel care tine la principiile sale. Multi uitam de ele. Ne lasam consumati de trafic, de fani pe facebook, de followeri pe twitter, de share-uri la articole. Lucruri care nu inseamna nimic. Uitam de calitatea articolelor si uitam sa scriem despre lucrurile care ne plac noua. Uitam ca am devenit bloggeri pentru a ne spune public opiniile si pentru a intalni alti oameni cu care sa le impartasim.

Bloggerul sanatos tine la calitatea continutul sau, tine la integritatea sa si nu accepta reclame la lucruri in care nu crede. El nu se uita la trafic, nu spameaza cu articolele sale, nu ii e rusine ca e blogger. El face asta pentru ca ii place si atat. Restul le asteapta rabdator sa vina de la sine.

Cum ar trebui sa fie o blogosfera sanatoasa?

Ar trebui sa fie compusa din bloggeri sanatosi. Logic, nu? 
Pana la urma online-ul e baza. Da, dar in offline se leaga cele mai stranse prietenii. Insa offline fara online nu poate exista, deoarece daca nu ai fi fost in online probabil nici nu ai fi stiut de intalnirile in offline. Si pe celalalta parte, online fara offline poate exista. Eu pot sa formez un blog de calitate si fara sa particip la intalnirile in offline.

Si cat timp bloggerii se respecta intre ei si stiu sa vorbeasca politicos, blogosfera va fi si ea sanatoasa. E normal ca in orice comunitate sa fie antipatii, insa cat timp acestea nu sunt manifestate intr-un fel josnic, atunci nu va fi niciodata vreo problema. Nu, nu te astepta sa jignesti un om pe blogsorul tau, iar apoi sa fiti amici in offline, pentru ca nu se va intampla vreodata asta.

In blogosfera craioveana se intampla lucruri frumoase. Daniel v-a povestit de-a lungul timpului despre majoritatea lor. Se poate si mai mult si am senzatia ca se si vrea mai mult. Avem alte blogosfere locale de la care putem lua exemplu, insa pentru moment sunt multumit si cu pasii marunti, dar siguri pe care ii facem noi.

Eu nu sunt un blogger sanatos. Am momente cand uit de anumite principii, insa incerc sa fiu. Imi doresc sa fiu. Voi? Voi sunteti niste bloggeri sanatosi? Sau v-ati lasat si voi corupti de blogosfera?

Etichete: , ,