3M: Premiile inovatiei romanesti

3M: Premiile inovatiei romanesti
Mai fratilor eu stau pe Strada Vasilescu Carpen si atunci cand din Cartier Sarari blocul nu stiu care... m-am trezit in buletin si cu nume de strada, am fost curios sa vad cine a fost Vasilescu Carpen. Acum, cu ocazia concursului BlogalInitiative am observat ca Pila Karpen apare printre inventii, insa in lista inventatorilor... nu se afla Dl. Carpen.

Asa ca am ramas in apropiere si optez pentru Henri Coanda, nu doar pentru ca la mine in oras strada cu acelasi nume se intersecteaza cu Vasilescu Carpen, ci pentru ca este printre inventatorii care ma fac sa visez si sa cred ca nu exista limite.

Efectul Coanda a schimbat lumea aeronautica pentru totdeauna iar faptul ca inventatorul roman a excelat in Franta, Anglia si Romania spune multe si despre acele vremuri si despre potentialul lui Henri Coanda.

Dar poate va intrebati ce-mi veni mie ca in prag de weekend sa-mi zboare mintea la avioane, pile Karpen si alte cele. Pai imi placu provocarea celor de la 3M legata de premiile inovatiei.

M-am saturat sa aud ca inventatorii romani sunt recunoscuti pe toate meridianele, dar sunt ignorati cu desavarsire in tara. Iata insa ca 3M PR3MIAZA INOVATIA la ea acasa.

O idee salutara si un proiect care pune laolalta inventatori, studenti, mediul academic si pe toti cei interesati, atat online cat si offline. In afara site-ului pe care gasim informatii complete despre inventii si inventatori, proiectul prevede o serie de intalniri locale.

Locurile de desfasurare coincid cu universitati cu traditie in cercetare:
caravana continuand din toamna in Timisoara, Brasov si Bucuresti.

In cadrul acestor evenimente locale vor vorbi inventatori din regiunile respective, care apoi vor raspunde intrebarilor studentilor. Pe langa o interactiune live cu inventiilor si inventatorilor din Romania, studentii pot participa si la un concurs soldat cu premii: iPad si pachete de produse 3M. Nu in ultimul rand aceste intalniri pot fi debutul pentru viitoare colaborari profesionale.

Eu zic ca e de bine si le doresc inca de pe acum:

Spor inventator!

Etichete: ,