Poltenia - legaturi poloneze la Craiova

Poltenia - legaturi poloneze la Craiova
In afara de legaturile istorice dintre Polonia si Craiova (guvernul polonez in exil a fost gazduit la Craiova in timpul razboiului) si de existenta unui Centru Cultural Polonez la Craiova, in viata orasului nostru isi fac loc si alte ingrediente poloneze.

Vom circula cu autobuze produse in Polonia, putem invata gratuit limba poloneza la Centrul Cultural Polonez si putem beneficia de colaborari cu oamenii de afaceri polonezi, interesati de zona noastra.

Azi am participat la conferinta dedicata "Forumului Oamenilor de Afaceri", conferinta la care a fost prezenta si o delegatie a oamenilor de afaceri polonezi. La Centrul Multifunctional Craiova sunt prezente standurile a 20 de firme craiovene, astfel incat oaspetii au putut sa-si faca o imagine despre potentialul industrial si investitional din Craiova si Oltenia.

M-a impresionat in mod deosebit standul Softronic.
standul Softronic
Mi-a placut faptul ca Ministerul Mediului din Polonia a selectat firme interesate de energia verde, firme castigatoare in cadrul ”acceleratorului de energie verde“ GreenEvo.

Reprezentantii acestor firme si-au prezentat oferta si s-au aratat foarte deschisi pentru colaborari locale. Am participat pentru prima data la o astfel de intalnire si mi-a placut atmosfera deschisa.
Oaspetii polonezi au beneficiat de traducere in casti, firmele romanesti si participantii din sala au avut traducere simultana din poloneza sau engleza, dupa caz, iar in pauza au putut fi abordati direct investitorii polonezi.
Si autoritatile locale s-au prezentat bine, reliefand avantajele pe care le au investitorii straini care opteaza pentru Craiova.

In speranta ca aceste intalniri vor deveni o obisnuinta, va las cu mai multe imagini de la Centru Multifunctional Craiova. Programul delegatiei poloneze a continuat cu vizitarea platformei si parcului industrial Craiova si s-a incheiat cu o cina oferita de Primaria Craiova.

Maine, Duminica 8 Noiembrie, oaspetii polonezi vor vizita centrul istoric si Parcul Romanescu.

Craiovenii pot vizita standurile firmelor de la Centrul Multifunctional Craiova si Duminica, in intervalul 10:00 - 16:00.
Centrul Multifunctional Craiova
Spor vizitator!

Etichete: