BookLand Evolution Craiova - ziua #3

BookLand Evolution Craiova - ziua #3
Asa cum va anuntam, in ziua a treia a conferintelor practice pentru tineri - BookLand Evolution Craiova, speakearii au fost 3 bloggeri cu experiente de viata diferite.

Trio blogosferic in ziua a treia a conferintei


Ca sa fie 3 de 3 ori, eu am deschis conferinta la ora 03:00 pm, vorbindu-le liceenilor despre Facebook, bloguri si comportament online.

Nu m-am mirat cand am "descoperit" ca toti aveau cont de Faceboook. Am incercat sa le arat ca indiferent de activitatea pe care o au pe FB (statusuri, comentarii, poze, evenimente, like-uri si share-uri), prin aceste actiuni comunica ceva despre ei si despre personalitatea lor.

Ceea ce comunica celorlalti poate avea conotatii pozitive (pot sa comunice ca sunt fani ai unor evenimente culturale) sau negative (pot sa comunice ca nu stiu sa scrie corect).

Le-am spus apoi cum pot sa se diferentieze online si mai ales offline si le-am vorbit despre bloguri si ce beneficii poate aduce un blog unui tanar.

Le-am recomandat sa pastreze un echilibru intre online si offline, dar si intre ceea ce citesc si ceea ce scriu. Daca vor citi doar statusuri de Facebook, atunci si ceea ce scriu va fi la acest nivel. Daca mai citesc si carti, atunci ceea ce scriu (inclusiv pe Facebook) va fi la alt nivel.

La final am raspuns intrebarilor, acestea fiind rasplatite cu carti si CD-uri.

Cristian Toaxen a animat BookLand Craiova


Si la mine a fost interactivitate, dar Cristian Toaxen s-a intrecut pe el si le-a dat de lucru.
Cristian Toaxen la BookLand Evolution Craiova
Au scris pe foi, au raspuns la intrebari si la final au facut schimb de contacte prin intermediul avioanelor.



Cristian Toaxen a insistat pe cele 15 minute care pot fi folosite in fiecare zi de fiecare, pentru a-si imbunatati viata, insistand pe 10 minute pentru lectura si 4 minute pentru a face cunostinta cu o persoana noua si 1 minut pentru a trimite un gand bun unui cunoscut. Dupa 1 an, vei fi mai inteligent cu 3600 de minute, vei cunoaste cel putin 360 de persoane noi si ai inseninat viata a minimum 360 de persoane.

Luiza Mitu i-a invitat pe tineri la Tradem


Luiza Mitu a trecut in revista evenimentele care se desfasoara la Tradem, multe dintre acestea fiind initiate de tineri sau pentru tineri.
Luiza Mitu la BookLand Evolution Craiova
I-a invitat pe liceeni sa vina la Casa de Cultura Traian Demetrescu  si sa invete din experientele diverse ale invitatilor, intrarea fiind libera la majoritatea evenimentelor. Multe dintre actiunile desfasutate la Tradem sunt interactive, astfel incat tinerii pot gasi raspunsuri la intrebarile care-i framanta.

La final am facut o poza de grup blogosferic cu bloggerii prezenti la eveniment.
Poza de grup blogosferic la BookLand Evolution Craiova
Sala a fost plina,
sala 444 plina la BookLand Evolution Craiova
dupa dialog am luat loc pe trepte
speakeri pe trepte la BookLand Evolution Craiova
si ne-am bucurat de evenimentul interactiv.

Sper sa va bucurati si voi de imaginile din ziua a treia si de urmatoarele 2 zile ale conferintelor practice pentru tineri.

Spor!

Etichete: , , , ,