Sa intelegem rugby-ul romanesc

Sa intelegem rugby-ul romanesc

Nu sunt chiar fan de rugby


Nu sunt chiar un fan de rugby, dar dupa cum vedeti urmaresc corespunzator meciurile Stejarilor. 

N-am sa va vorbesc despre recordurile "ruibistice" in care a fost prezenta Romania, cea mai mare audienta in meciul cu Irlanda sau cea mai mare resturnare de scor in meciul cu Canada. Apreciez atat eseurile din timpul meci cat si incercarile de dupa.
Cel mai tare eseu s-a intamplat dupa meci
Ma voi opri la victoria cu Canada, pentru ca i-am inteles mai bine valoarea gandindu-ma la o intamplare de acum 20 de ani.

Dupa 20 de ani


Eram in Franta, intr-o tabara "Connaissance de la France", trimis de Alianta Franceza din Craiova. Alaturi de francezi si alti europeni mai erau 2 palestinieni si 2 din Quebec. Quebec este o regiune din Canada in care se vorbeste limba franceza, dar n-am sa va spun despre accentul lor specific :)



Fotbal a la Quebec


Am sa va povestesc despre un moment in care am jucat fotbal. Majoritatea francezilor din grup erau din zona Marsiliei, iar restul baietilor care s-au bagat la fotbal erau 2 bulgari, 1 rus, 1 roman (eu) si unul din Quebec. 

Cel din Quebec nu prea stia fotbal, asa ca de cate ori incercam sa trecem cu mingea pe langa el, ne cam placa (ca la rugby sau fotbal american). Daca au vazut asta, colegii lui l-au bagat in poarta. Si scap eu singur cu portarul, in loc sa ma duc direct spre poarta ma deplasez un pic la stanga, tipul din Quebec lasa poarta si vine in dreptul meu, mai fac un pas la stanga, mai face si el astfel incat sa stam fata in fata. Am sutat in poarta goala si tipu' se bucura ca nu e gol, pentru ca n-am trecut de el odata cu mingea.

Ei bine, asa cum copiii joaca fotbal in Romania, cam asa jucau ei fotbal american sau rugby prin Canada. Cred ca acum intelegeti mai bine valoarea victoriei Stejarilor in meciul contra Canadei.

Spor intelegator!

P.S.
Am mai ramas cu o amintire din Quebec. Steagul lor fiind alb-albastru, il port cu mandrie la meciurile Craiovei, indiferent ca merg la fotbal, handbal sau volei. Am si o intamplare frumoasa cu acest steag, dar va povestesc alta data :)
Quebec alb-albastru

Etichete: , ,