5 idei de la Chivas Sound of Business

5 idei de la Chivas Sound of Business
Va spuneam despre isprava Kooperativa 2.0 denumita Chivas Sound of Business. Ei bine, ieri am fost curios sa vad despre ce este vorba si am retinut cateva idei.

In deschiderea transmisiei live am aflat despre inclinarea spre partea sociala a Chivas inca de la infiintare si despre felul in care un proiect muzical (sau nu) poate fi sprijinit de un sponsor. Sper sa vedem in cat mai scurt timp un ghid de bune practici pe blog la Chinezu.
Zoli Toth la Chivas Sound of Business
Zoli Toth a dezvaluit mai multe detalii din spatele concertelor si cum se munceste pentru promovarea unui proiect muzical. Mi-a placut ca atunci cand a dat exemple din TV, emisiunilor faine gen Garantat 100% le-a spus pe nume, pe restul incadrandu-le la "celelalte".

De la PR-ul din spatele scenei si al trupelor am aflat cum au luat nastere niste proiecte foarte faine ale trupei Byron, de genul Concert in Salina Turda difuzat de HBO sau concert cu Fanfara Militara. Au fost provocari uriase, care au necesitat munca multa si costuri mari, dar a meritat.
PR-ul din spatele scenei
Dan Byron ne-a spus ca si in muzica, la fel ca in orice domeniu, in primul rand trebuie sa investesti tu in tine inainte de a astepta sa investeasca altcineva.
Cam aceasta a fost si concluzia lui Virgil Iantu. In primul rand tu trebuie sa faci ceva pentru tine, oricat de grea ar fi viata. Am mai aflat ca in Romania concursurile de la TV te ajuta la notorietate, mai departe trebuie sa te lupti tu. In alte tari primesti mai mult ajutor, de exemplu in Ungaria castigatorul Mega Star a aparut pe cutiile de bautura ale unui brand.

Interventiile invitatilor straini mi s-au parut pentru nivelul profesionist al show-biz-ului, cu mult peste curiozitatile mele de blogger. Abia astept sa vad ce va fi azi, in a doua zi de Chivas Sound of Business, de la ora 11:00. Poti urmari transmisia de azi chiar la mine pe blog :)



Iar daca ati ratat transmisia live de ieri, gasiti inregistrarea aici:



Spor descoperitor!

Etichete: , , , , , , ,