Cateva locuri de vizitat in Thassos

Limenas - capitala insulei Thassos
Mai sunt si alte plaje in Thassos pe langa cele 7 descrise in zilele trecute dar depinde de gusturi si de zona in care va aflati. Am mai fost si la Nisteri, Papalimani, Rosogremos s.a.  Principalul avantaj al unei zone muntoase scaldate de mare, asa cum este Thassos, consta in faptul ca poti sa combini plaja cu alte activitati.

Am ales doar 7 locuri si/sau activitati de vacanta in afara plajelor. Va propun sa dati o tura prin Limenas, Limenaria, Theologos, Castro, Ipsarion, Panagia si am sa inchei cu o croaziera in jurul insulei.

Limenas - capitala insulei Thassos


Pe langa faptul ca ajungi aici cu Ferryboat-ul (alt port fiind Prinos), Limenas te intampina cu multe atractii de toate felurile.

Nu mai zic de zona de shopping si de multitudinea de taverne si terase pe care va invit sa le descoperiti singuri. Va spun insa ca in Limenas se gaseste un muzeu interesant cu o statuie monumentala a lui Hermes si cu alte marturii din antichitate. Sper ca anul acesta sa ajung si la muzeu, pana acum nimerind in Limenas in perioade in care era inchis :(

Amfiteatrul antic in Limenas


O alta amintire din vechime este amfiteatrul antic la care poti ajunge din extremitatea dreapta a plajei de la Limenas, dovada ca inca din antichitate aici a fost o asezare importanta.
Amfiteatrul antic in Limenas
Pana la amfiteatru este un drum tocmai bun de drumetie.

Mai gasesti o bisericuta, drumul este interesant daca nimeresti in timpul apusului, soarele care dispare in mare este spectaculos vazut de pe inaltimile din Limenas si oglindit in mare.
Apus de soare in Limenas
Expeditia se incheie pe niste trepte care te duc chiar in centrul Limenasului.

Zona de suveniruri si cumparaturi este foarte bine reprezentata, cu preturi si obiecte pe toate gusturile.

Sunt foarte multe taverne in Thassos insa preferata mea este Simi, chiar peste drum de mare si de barcutele ancorate in jur.
Restaurant Simi in Limenas
Este o taverna mai linistita dar daca vreti sa urmariti forfota din centrul Limenasului, gasiti foarte multe taverne chiar in centru.

In Limenas am gasit si "rame de mare", niste rame cu picioruse foarte cautate de amatorii de pescuit. Pana sa descoperim ramele am pescuit cu scoici.
rame de mare in Limenas
Pentru iubitorii de inghetata, in Limenas exista mai multe locuri de "incarcare" gen toneta, eu preferand insa un fel de cofetarie-gelaterie numita Dodoni.

Spor in vacanta in Thassos!

Etichete: ,