Heineken, ziua berilor deschise

Ca tot vorbeam ieri despre temperaturi si bere, in weekend am luat temperatura Fabricii de Bere din Craiova, aflata din 2003 in componenta Heineken Romania.

Heineken Craiova

Heineken, Ziua portilor deschise

A fost Ziua Portilor deschise la Heineken, de unde si titlul šŸ™‚Ā Mi-a placut cum a fost organizata actiunea.

Am aflat despre acest eveniment din presa locala. Sambata pe la 11 am venit in fata Primariei unde asteptau autobuzele care ii transportau gratuit pe doritori la fabrica. Aer conditionat, doar locuri pe scaune, atmosfera placuta.

Inainte de a urca in autobuz cateva fete dragute ne-au inmanat un formular cu „termeni si conditii” pentru vizitarea fabricii.

formular de participare

Desi imi luasem aparatul foto cu mine, m-am conformat obligatiei de a nu face fotografii in incinta fabricii. Datorita lui Mihai Firica am capatat cateva imagini puse la dispozitia presei de catre organizatorii actiunii. Mercic Mihai!

Dar sa revenim la actiune. Cand toate locurile din autobuz s-au ocupat, am pornit spre fabrica. Pe baza formularului semnat am intrat si am facut turul fabricii.

La fabrica din Craiova

Fiecare grup a avut un ghid insotitor care ne-a plimbat pe traseul marcat pentru vizitatori prin toate sectiile de productie. A fost un tur care a durat cam 30-40 de minute.

La fiecare sectie cate un prezentator ne-a vorbit despre ce se intampla in zona respectiva si a raspuns la intrebari. Fabrica este automatizata, vezi multe utilaje in sectiile de fierbere, filtrare etc, iar fluxul tehnologic este urmarit pe calculator. Mai spectaculoasa a fost zona de imbuteliere, unde traseul pentru vizitatori urca si cobora pe langa benzile cu sticle (vezi foto).

Iar „eprubetele de plastic” se transforma in PET-uri care apoi sunt umplute cu bere.

imbuteliere Heineken

Gazdele au fost foarte amabile si ne-au raspuns la toate intrebarile. La sfarsit fiecare vizitator a primit cadou un bax de bere intr-o plasuta inscriptionata Heineken Romania.

Cu ocazia vizitei am aflat ca fabricile Heineken produc in Romania urmatoarele marci de bere:Heineken, Ciuc, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Zipfer, Edelweiss, Schlossgold, Silva (si blonda si bruna), Hategana, Harghita, Gambrinus.

Am mai aflat si ca fabrica de la Craiova s-a „nascut” in acelasi an si luna ca si mine. Hai noroc, sa traim šŸ™‚ Nu stiu cat conteaza pentru cei care savuram berea, dar Fabrica de Bere Craiva a fost prima fabrica de bere din tara care a determinat valoarea amara a hameiului.

In 1970 fabrica avea o capacitate de 380.000 hl/an, acum capacitatea a crescut la 1,9 milioane hl/an. Mai multe detalii gasiti la Heineken Romania.

Hai noroc si sanatate!

9 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.