Cum sa mancam corect si ieftin

O solutie (despre ce mancam) ar fi cea propusa la Ce se intampla doctore. Si mai bine, si mai la indemana ar fi felul in care mancam (cum mancam). Dar cum sa mancam corect? Daca se poate si ieftin…

cum sa mancam corect si ieftin

Cum sa mancam corect si ieftin

Fiecare imbucatura se mesteca de 20 ā€“ 40 ori, pana cand devine o pasta. Pentru aceasta, imbucaturile ar trebui sa fie mici, ca sa putem mesteca šŸ™‚ Nu ca in imagine

mestecam bine mancarea?

Faceti asa? Imbucaturi mici si mestecate bine, sau imbucaturi mari si cam nemestecate? Nici eu nu procedam corect pana cand am inteles ca mestecatul indelung te ajuta sa:

  • te saturi mai usor,
  • consumi mai putin mancare,
  • usurezi digestia.

Dar de ce este atat de important (si sanatos) sa mestecam foarte bine mancarea in gura?

N-am stiut nici eu pana la cursul de nutritie. Aici am aflat ca amidonul (polizaharidele) se digera in gura si in intestin, iar carnea se digera numai in stomac. Astfel, nemestecate foarte bine, unele alimente ajung in stomac nedigerate si perturba si digestia alimentelor care ar trebui digerate aici.

Acum, ca am inteles cum sa mancam corect, sa mai adaug si altceva. In timpul masticatiei in organism se elibereaza peptide, niste hormoni care au treaba cu starea de satietate. Deci cu cat mestecam mai mult si mai bine alimentele in gura, cu atat ne saturam mai repede si in plus, digestia este mai sanatoasa.

Spor!

Save

22 Comments

  1. Marlene
  2. Strategic

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.