Ligia Pop este o bloggerita de succes care recomanda alimentatia raw-vegana in special si o nutritie sanatoasa in general. Ii urmaresc cu placere blogul si azi am citit un articol in care face o lista cu cele mai importante minerale de provenienta vegetala si cu importanta lor pentru sanatate. Iata care sunt acele minerale vegetale din surse naturale: Calciu, Fosfor, Potasiu, Fier, Clor, Mangan, Magneziu, Cupru, Iod, Seleniu, Zinc, Cobalt, Sulf, Siliciu.
Minerale vegetale din surse naturale
In completarea informatiilor de mai sus, mai adaug:
- o lista de beneficii pentru 13 minerale,
- o planta care contine toate mineralele de la 1 la 13, alaturi de alte 200 de substante active.
Iata lista celor 13 minerale si importanta lor pentru organism:
- Calciu – indispensabil in osteogeneza impreuna cu fosforul. Asimilarea lui este dependenta de vitamina C si de aminoacizi.
- Fosfor – ca mai sus.
- Potasiu – indispensabil activitatii musculare.
- Fier – componenta esentiala a hemoglobinei implicata in transportul oxigenului.
- Sodiu – indispensabil in schimbul normal de apa-saruri.
- Clor – are rol in echilibrul hidro-mineral al organismului.
- Mangan – ajuta in functionarea sistemului muscular si nervos impreuna cu magneziul.
- Magneziu – are rol in modularea excitabilitatii neuromusculare, are efect sedativ si anticonvulsivant.
- Cupru – rol in metabolismul celular si in formarea globulelor rosii.
- Crom – inlesneste activitatea enzimelor, scade acizii grasi, potenteaza efectul insulinei si este implicat in maturarea globulelor rosii.
- Iod – intra in structura hormonilor tiroidieni.
- Seleniu – efect antioxidant, incetineste imbatrânirea, intervine asupra sistemului imunitar prin producerea de imunoglobuline.
- Zinc – rol in metabolismul protidic, concura la efectele insulinei si la efectul procreativ masculin.
In lista mineralelor din articolul Ligiei Pop sunt 3 minerale (Cobalt, Sulf, Siliciu) care nu sunt evidentiate in articolul despre Aloe Vera. Articolul respectic, desi aminteste 20 de minerale evidentiaza doar 13.
Pe pe de alta parte Aloe Vera contine singura toate celelalte minerale (continute de o intreaga lista de plante si fructe), iar in plus mai contine Sodiu si Crom, alaturi de alte 200 de substante active.
Apreciez sinteza foarte utila realizata de Ligia Pop, insa cred ca ar trebui completata si cu Aloe Vera. Mai ales ca este o planta cunoscuta de mii de ani si folosita in majoritatea culturilor si traditiilor din lume.
Spor si sanatate!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Marlene
Intra-adevar, aloe vera n-ar trebui sa lipseasca nimanui din dieta zilnica. Nu e usor sa combini alimentele astfel incat sa iti asiguri necesarul zilnic de vitamine si minerale. Aloe Vera este un astfel de cocteil lasat de Dumnezeu parca special pentru omul modern. Simplu, benefic,la indemana oricui. Si nici macar nu e scump, daca facem un calcul banal, 100 ml/zi de gel de aloe vera costa 12.5 lei. Pentru consumatorul inteligent, costa mai putin cu 15-30%. Daca dorim sa obtinem beneficii similare combinand legume si fructe, cu siguranta ne costa mai mult, atat ca bani cat si ca timp. Iar efectul sinergic pe care il are gelul de aloe vera este de neegalat…
Daniel Botea
Marlene, unii prefera gustul, dar eu as lua in calcul efectul sinergic despre care zici. 200 de substante active la un loc, care se potenteaza unele pe altele … asta da minune a lumii vegetale. Spor!