O aura, doi auri… mai mult sport

O aura, doi auri... mai mult sport
O aura, doi auri… Cam asa se face femininul si masculinul sau singularul si pluralul la aur, cel putin in scrima.

Dupa ce Ana Maria Branza si Tiberiu Dolniceanu au cucerit aurul la Campionatele Europene de Scrima de la Zabreb si dupa ce Simona Halep a castigat turneul de la Nurnberg, putem spune ca prezentul sportiv este de aur iar viitorul se vede ceva mai bine.

Viitor care are legatura si cu marirea numarului de ore de sport din programa scolara.

Eu de felul meu sunt mai sportiv si am copilarit intr-o perioada in care joaca (sportul) era singura distractie versus 3 ore de TV (propaganda) pe zi pe vremea lu’ ceasca. Nu mai zic ca atunci nici nu ne gandeam la calculator, internet si Facebook, iar pauza mare insemna fotbal sau basket in curtea scolii, nu sms-uri, chat pe FB sau e-mail-uri. N-am facut sport de performanta, dar ma descurc onorabil la fotbal, baket, tenis de masa si de camp, badminton, volei, handbal etc. 

In facultate erau deja mai multe posibilitati, dar urmele din copilarie s-au vazut si atunci, cand am fost prima grupa din istoria ACE (Automatizari, Calculatoare, Electronica) care a cerut sport si in semestrul II. Cand am vazut in orar ca nu mai avem sport, am facut cerere scrisa si desi programa era deja batuta in cuie, am primit acceptul ca in fiecare zi de miercuri, cand aveam noi sportul de obicei, sa beneficiem de o ora de miscare.

Profesorul de sport ne-a pus la dispozitie mingi si sala de basket (pe timp de iarna) sau terenul de fotbal (cand s-a facut vremea) si ne-a dat exemplu celor care veneau doar sa dea probele obligatorii.

Dupa aproape 20 de ani de atunci, m-am intalnit cu profesorul de sport din facultate, la un eveniment de dans sportiv in aer liber. Venise sa-si incurajeze nepotica 🙂

Ce vreau sa spun cu asta? Sportul este determinant inca din copilarie, atunci se deprind cel mai bine abilitatile sportive, iar dublarea numarului de ore de sport este de bun augur.

Spor(t)!

P.S.

Daria mea face dans sportiv de 9 ani… nu-i inteleg pe parintii care aduc scutire pentru orele de sport ale copiilor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.