Rusalii la Vila Dobrusa – Picnicul Avincis

Rusalii la Vila Dobrusa - Picnicul Avincis
Daca luna trecuta Crama Avincis s-a prezentat in fata bloggerilor si iubitorilor de vinuri la Craiova, de Rusalii a fost randul bloggerilor craioveni sa spuna prezent la Picnicul Avincis de la Vila Dobrusa.

 

Am plecat cu microbuzul din Craiova ca-n excursiile cu scoala si dupa ce am ajuns in viile din Dragasani chiar am avut parte de „scolarizare” la Vila Dobrusa.

excursie cu scoala
Dupa ce gazdele Valeriu si Cristiana Stoica ne-au intampinat la Vila Dobrusa, Mihaela Corendea ne-a insotit intr-o vizita pe domeniul viticol Dobrusa si in crama.
vizita pe domeniul viticol Dobrusa

Am vazut instalatiile si ne-a explicat fluxul tehnologic, apoi am intrat cu toti in fluxul degustarii vinurilor Avincis.

fluxul tehnologic

Ne imprietenisem deja cu ele la Craiova dar parca au fost si mai bune la domeniul viticol Dobrusa.

domeniul viticol Dobrusa
Zona este superba, dupa cum sa vede in fotografii.
bloggeri in vie
Mihaela Corendea a filmat si un scurt interviu, pe care-l vom vedea cat de curand online la Alto Media, dar pana atunci sa va spun ca am avut parte de o zi superba la Dobrusa.
interviu Mihaela Corendea
Vinurile au fost acompaniate de bucate delicate, Alex Porro Band ne-au incantat cu muzica lor iar vremea a fost tocmai buna pentru o zi reusita de Rusalii.

 

L-am cunoscut pe oenologul francez al Cramei Avincis, Ghislain Moritz, care alaturi de gazde  ne-a urat bun venit pe domeniul viticol care i-a devenit casa.
Ghislain Moritz si familia Stoica
Am facut si traditionalele poze de grup cu blogosfera
poza de grup cu blogosfera
dar si cu prietenul nostru Mihai Frincu, „povestitorul” vinurilor Avincis de la degustarea din Craiova.
cu prietenul nostru Mihai Frincu
A fost o zi de poveste pe care daca as putea s-o condensez intr-o singura imagine, asa ar arata 🙂
o zi de poveste condensata intr-un pahar de vin

5 idei de la Picnicul Avincis – Vila Dobrusa

  • A devenit deja o traditie ca in in a doua zi de Rusalii prietenii si partenerii Cramei Avincis sa sarbatoreasca la domeniul viticol Vila Dobrusa.
  • Domeniul viticol Vila Dobrusa este o mostenire a familiei Stoica pe linie feminina. Strabunica doamnei Cristiana Stoica, Maria Râmniceanu a cumpărat conacul şi viile din jur în anul 1927. Conacul Ramniceanu reintra in posesia familiei Stoica in 1997 iar in 2011 se inaugureaza Crama Avincis. Traditia feminina continua, Andreea fiind unicul copil al familiei Stoica.
  • Ghislain Moritz, enologul francez al cramei Avincis este casatorit cu o columbianca si au devenit… olteni 🙂 Am discutat cu Ghislain si vorbeste bine olteneste astfel incat a inteles repede notiunea de franţoltean 🙂
  • Sa nu va ganditi ca la Picnicul Avincis au fost doar olteni. Pe langa invitatii din Dragasani, Slatina, Valcea si Craiova, au spus prezent iubitori ai vinului din Bucuresti sau din strainatate: Londra, Tokyo, New York etc.
  • Vila Dobrusa este proprietate privata a familiei Stoica insa Crama Avincis poate fi vizitata, capacitatea de cazare este de 14 camere duble iar degustarile se pot organiza pentru grupuri de pana la 50 de persoane.

Spor degustator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.