Vodafone si UPC impreuna inseamna o Romanie mai bine conectata

Citisem ceva despre tranzactia Vodafone UPC in Revista Biz. Acum am aflat mai multe detalii despre aceasta „conexiune” si nu vreau sa le tin doar pentru mine. Am folosit conexiune in loc de fuziune fiindca motto-ul Vodafone si UPC impreuna se refera la o Romanie mai bine conectata.

Vodafone si UPC impreuna

Vodafone si UPC impreuna

Preluarea UPC de catre Vodafone s-a facut dupa aprobarea Comisiei Europene. Va spuneam mai demult despre rolul institutiilor europene. Acum fiind vorba despre operatiunile UPC in Romania, Germania, Cehia si Ungaria si despre o tranzactie de 18,4 miliarde euro, a fost nevoie de acceptul Comisiei Europene.

Stiam despre CE ca este la originea eliminarii taxelor de roaming in Uniunea Europeana. Ei bine, Comisia Europeana are si acest rol de a aproba preluari si fuziuni.

Achizitia fiind finalizata, de azi, 1 August 2019, putem vorbi despre Vodafone si UPC impreuna. Si despre faptul ca echipele reunite vor dezvolta impreuna solutii pentru industria telecomunicatiilor din Romania.

Dar de ce este importanta aceasta tranzactie pentru noi, clientii din Romania?

Relatia mea cu Vodafone Romania

Sunt client Vodafone de vreo 20 de ani, dupa ce am incercat serviciile mai multor companii. Indiferent ca incercarile s-au numit Zapp sau Orange, am gasit cele mai bune servicii la Vodafone.

Zonele in care lucram in domeniul automatizarilor industriale erau (si sunt) in afara oraselor. Iar acoperirea mobila era slaba in acele zone. Am incercat si cu statii de emisie-receptie insa pe vremea aceea bateau la maximum 2 km. Iar zona pe care trebuia sa o acoperim era de zeci de kilometri.

Noroc cu Vodafone, deoarece delegatiile noastre necesita comunicare permanenta. Colegii monteaza modemuri si echipamente de culegere date pe teren, iar eu trebuie sa le conectez intr-un dispecer, printr-un software dedicat.

Va dati seama ca fara comunicatie mobila e aproape imposibil de realizat acest job. Astfel incat apreciez fiecare noua realizare Vodafone in acest domeniu.

Citind mai multe despre realizarile Vodafone in cei 22 de ani in Romania, iata cateva premiere notabile:

  • primul furnizor de servicii GPRS (2001),
  • primul furnizor 3G (2005) si 4G (2012),
  • prima retea 5G (2019).

Mai sunt si alte premiere ale Vodafone Romania mai putin cunoscute mie:

  • primul serviciu de call center (1997),
  • prima fundatie corporativa (1998),
  • lansarea serviciului de SMS, de date si fax in 1998,
  • primul sistem de recunoastere automata a discursului (2014),
  • prima retea NB-IoT (2018).

Dintre aceste premiere recunosc ca aveam habar doar despre Fundatia Vodafone, cu ale sale proiecte impresionante.

In schimb despre planurile si inovatiile Vodafone Romania aflam in fiecare an la Webstock. Sub sloganul Connected by Vodafone, sesiunea Inspiration stage by Vodafone din toamna trecuta l-a adus in fata noastra pe inventatorul de 24 de ani Cornel Amariei. El ne-a povestit despre ochelarii pentru nevazatori si despre „vazul tactil”.

Abia astept Webstock-ul din acest an (4 Octombrie), pentru a afla mai multe despre viitoarele inovatii puse la cale de Vodafone si UPC impreuna.

Pentru o Romanie mai bine conectata

Despre UPC nu stiam multe detalii, insa imi este cunoscuta sigla-floare alb-albastra pe care am vazut-o prin reclame. Am aflat azi ca UPC are o experienta de peste 25 de ani pe piata romaneasca in urmatoarele domenii:

  • servicii de televiziune,
  • internet in banda larga,
  • telefonie prin intermediul unor retele superioare si prin platforme inovatoare de tehnologie.

Nu am avut ocazia sa fiu client UPC insa am aflat despre premierele din Romania:

  • lansarea televiziunii digitale: DVR (2008), HD (2009), 3D (2011),
  • lansarea internetului de mare viteza (2013),
  • viteze superioare de pana la 500 Mbps in toata aria de acoperire,
  • cea mai buna experienta Wi-Fi cu modemul Connect Box (din 2015),
  • divertisment nelimitat prin platforma video de ultima generatie Horizon (2016).

Avand in vedere ca si-au unit fortele doi inovatori ai piatei locale, „experienta si profesionalismul celor doua echipe vor conduce la noi premiere si inovatie in ceea ce priveste produsele de care vor beneficia utilizatorii romani”.

Declaratia apartine lui Murielle Lorilloux, CEO UPC si Vodafone Romania. Si se bazeaza pe faptul ca „angajatii UPC si Vodafone au o istorie de premiere de neegalat in tara noastra si chiar in Europa”.

Experienta Vodafone Romania in telefonia mobila impreuna cu profesionalismul specialistilor UPC in serviciile TV, internet si telefonie fixa reprezinta premizele unor servicii de telecomunicatii de si mai buna calitate in Romania.

Stim ca stam bine cu internetul si tehnologia in Romania. Acum descoperim cine sunt actorii din spatele acestor servicii de exceptie si inovatorii de maine.

Spor descoperitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.