Cateva intrebari dupa CM de handbal feminin din Japonia

N-am avut multe asteptari de la CM de handbal feminin din Japonia. Insa am cateva intrebari dupa clasarea pe locul 12.
cateva intrebari dupa CM din Japonia

Dupa cazul de dopaj de la Brasov si cu o echipa incropita in graba, iesirea din grupa mi s-a parut o realizare remarcabila.

Iar daca tinem cont ca echipe titrate precum Franta, Ungaria sau Brazilia n-au iesit din grupe, este chiar o minune ca Romania a reusit. Bineinteles depinde si de grupe, dar nici noi n-am avut o grupa usoara.

Echipele clasate inaintea noastra in grupa C, Spania si Muntenegru, vor juca semifinale, respectiv pentru locul 5.

Cateva intrebari despre aparare

Cum ziceam, n-am avut mari asteptari, insa am fost dezamagit de tactica aleasa de Ryde.

Inainte de CM si de scandalul de la Brasov, Ryde a motivat neconvocarea unor jucatoare pentru ca se va baza pe aparare. Insa lipsa jucatoarelor de la Brasov ne-a afectat mai ales la coordonare. Si atunci de ce-am incasat atatea goluri?

Grupa C

  • 31 de goluri de la Spania,
  • 24 de goluri de la Senegal,
  • 20 de goluri de la Kazahstan,
  • 27 de goluri de la Ungaria.

Grupa principala II

  • 27 de goluri de la Rusia,
  • 34 de goluri de la Suedia,
  • 37 de goluri de la Japonia.

Practic n-a fost meci in care sa nu incasam cel putin 20 de goluri. Iar cu Japonia numarul golurilor primite aproape ca s-a dublat. Poti spune ca in meciurile din Grupa principala II, vazand ca nu mai avem sanse, Ryde a rulat tot lotul. Dar in grupa de calificare ce scuze avem?

Cateva intrebari despre golurile cu poarta goala

Cel mai mult m-au durut golurile primite din poarta in poarta. Sau cele de la mijlocul terenului, cu poarta goala. Sunt goluri care toarna plumb in picioare si care cresc moralul pentru adversare.

Asta in conditiile in care Ryde spunea ca jocul fara portar a fost antrenat intens. Nu sunt specialist in handbal, dar pot sa ma intreb cat de buna a fost aceasta tactica. Si cat de bine exersata, daca atunci cand pierdeam mingea, toate jucatoarele erau prinse la mijlocul terenului. N-ar fi fost normal ca macar o jucatoare sa incomodeze portarul care doreste sa arunce la poarta?

La fel, la repunerile rapide, cand adversarele ne-au inscris de la centru direct in poarta goala. N-ar fi fost normal ca o jucatoare de-a noastra sa fie langa adversara de la centru?

Urmeaza turneul preolimpic

Nu ma voi referi la alte aspecte gen schimbari si sfaturi date la time-out. Parerea mea de suporter este ca Ryde este un bun psiholog, dar este departe de a fi un bun tactician. La fel de departe cum este nationala Romaniei de Olimpiada din Japonia.

Clasarea pe locul 12 la CM din Japonia nu ne ajuta la nimic. Noroc cu locul 4 de la CE, care ne permite sa prindem totusi calificarile preolimpice. Ne asteapta insa o grupa dificila, pe care cu actualul joc nu avem cum sa o pacalim.

Singura veste buna de la acest campionat mondial este schimbarea de top 10. Serbia si Muntenegru sunt pe locurile 5-6. Ceea ce inseamna ca regula impusa de FRH pentru stranierele din Liga Florilor va avantaja transferurile din spatiul ex-iugoslav.

Desigur, sunt multi care vor spune ca stranierele din campionat nu ajuta cu nimic echipa nationala.

Aici am dubii, mai ales dupa ce Franta si-a repatriat vedetele in campionatul intern. Iar acum n-a prins grupele principale. Asta in conditiile in care Franta are un sistem handbalistic bine pus la punct, pe care Romania nu-l are. Si-atunci de unde sa vina valoarea in Liga Florilor?

Nu vreau sa inchei fara a remarca din nou prezenta suporterilor romania alaturi de echipa nationala de handbal. Indiferent de continent, prezenta suporterilor arata ca nationala de handbal este iubita si apreciata.

Hai Romania!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.