De-a dreptul Victor Rebengiuc


De-a dreptul Victor Rebengiuc
In 2004 am avut ocazia sa-i strang mana maestrului Rebengiuc, venit la Craiova sa dea o mana de ajutor unor tineri care incercau sa faca o altfel de politica.

Bineinteles ca a fost in centrul atentiei presei si invitat de seama al emisiunilor locale, fiind intrebat despre implicarea sa in politica.

I-a asigurat pe toti ca este simplu membru si n-are functii de conducere in partidul tinerilor (URR - Uniunea pentru Reconstructia Romaniei), vrand doar sa ajute la schimbarea felului de a face politica in Romania.
Victor Rebengiu - URR Craiova
Dar tot a fost intrebat daca nu se gandeste sa candideze pentru functia de Presedinte al Romaniei. Chiar s-a marsat pe ideea ca un fost actor a ajuns presedinte al Statelor Unite (Ronald Reagan).

Maestrul Rebengiuc a raspuns in stilul sau direct si patrunzator, ceva de genul:
Spre deosebire de Reagan, eu sunt un actor bun. Eu am o treaba de facut, sa ajung un mare actor.

Asta se intampla in 2004 si poate multi au considerat-o o vorba plina de duh a maestrului, insa la 10 ani de atunci s-au mai adaugat in filmografie si in piesele de teatru cateva cateva roluri de referinta, marca Victor Rebengiuc.

Iar treaba cu "mare actor" a fost rostita cu aceeasi seriozitate si in interviul din 2004 si in emisiunea Profesionistii, cu Eugenia Voda in 2010 si sper s-o mai auzim si cand maestrul va implini 90 de ani.

Cum zice Eugenia Voda, Victor Rebengiuc este un om care spune direct ceea ce crede:






Il mai vazusem pe marele actor vorbind in public, dar atunci, pe 7 Aprilie 2004, am avut ocazia sa-l vad de-aproape.

Ne-a uimit pe toti cand a spus ca fiind post, vrea ceva conform traditiei crestine, nimic mai mult. Nu mai tin minte ce a comandat, oricum ceva de post. Insa stiu ca atunci cand s-a adus painea, a spus ca-i place foarte mult coltul. Iar cand gazdele au adus un cos plin cu colturi de paine, a zis ca mai mult de-atat nu si-ar mai putea dori.

Lansarea cartii in 2004
In 2004 aparuse cartea "De-a dreptul Victor Rebengiuc" si am fost bucurosi sa primim autografe de la maestrul Victor Rebengiuc.

Cu rabdare, cu placere, a scris cateva cuvinte pentru toti cei care ne-am asezat la rand: colegi din URR, presa, invitati si chiar angajatii locatiei in care avusese loc evenimentul. Cu aceeasi blandete si intelegere ne-a ascultat pe toti si a avut un gand bun pentru fiecare.

Acum, dupa 10 ani de la acea intalnire, este randul meu sa-i doresc maestrului toate gandurile bune si multa sanatate.

La Multi Ani marelui actor Victor Rebengiuc!



Etichete: , , , , ,