Ca sa nu credeti ca o tin tot intr-o degustare, dupa descoperirea vinurilor Pogany am luat o scurta pauza pe blog. Motivul, o deplasare la Picnicul Avincis.
Aici aproape, pe Dealurile Dragasanilor. Dar nu singur ci in formatie blogosferica.
Printre primii la Picnicul Avincis
Chiar daca norii ne-au intampinat cu raceala, Valeriu Stoica ne-a primit cu caldura la Domeniul Dobrusa.
Am fost printre primii sositi la traditionala intalnire a prietenilor Avincis in a doua zi de Rusalii.
Daca tot am fost primii, am scris primul in cartea de oaspeti 🙂
Apoi ne-am grupat sub umbrare, care pe unde a vrut.
Ne-am bucurat sa gasim si branzeturi la picnic, asa ca pana cand au inceput sa soseasca ceilalti invitatii am degustat branzeturi de Praid cu vin de Avincis.
Eu am luat-o usor, cu vin si apa (separat) ca sa vad evenimentul in rosé.
Descoperiri la Picnicul Avincis
Despre legenda Domnului de Roua aflasem la prima degustare cu Avincis. Acum am descoperit ca s-a schimbat eticheta si ca a mai aparut si-un Domn de Roua rosé.
Tare bine merge domnul asta dimineata pe racoare. Dar si pe urma, cand se mai incalzeste atmosfera de la soare 🙂
Tot degustand roua rose am redescoperit prieteni noi si vechi la Picnicul Avincis. Radem, glumim, dar nu parasim perimetrul din Dragasani 🙂
Dar pana sa-i descopar pe toti, am facut o vizita in perimetrul Vilei Dobrusa.
Vizita pe Domeniul Dobrusa alaturi de Calin Nicolae
Dupa ce mesele de sub umbrare au inceput sa se ocupe, Calin Nicolae ne-a invitat la o vizita pe Domeniul Dobrusa.
Ne-a spus anumite detalii despre parcelele de vie cultivate si despre unele soiuri foarte speciale, cum este Cramposia Selectionata.
Vizita a cuprins si o urcare pe acoperisul Cramei Avincis.
La fix ca sa-i admiram de la inaltime pe calusarii veniti la Picnicul Avincis.
In scurt timp au inceput sa joace.
Spre incantarea grupului ajuns deasupra cramei.
Nu stiam ca soarele este sensibil la Calusari dar dupa ce au jucat cateva minute, a iesit si el din culcus. Tocmai atunci mi-am dat seama ca-mi uitasem palaria de soare sub umbrar.
Asa ca am coborat dupa palarie si daca tot am ajuns la nivelul ierbii, i-am admirat pe calusari si mai de-aproape.
Altfel rezonezi de la cativa pasi.
Dupa jocul calusarilor a continuat programul zilei, deja mai insorit decat inainte.
Valeriu si Cristiana Stoica ne-au urat bun venit si ne-au destainuit cateva dintre noutatile de la Crama Avincis.
Apoi ne-au lasat in seama bunatatilor pregatite pentru picnic.
Si in seama formatiei Alex Porro & Band. Altfel se vede si se aude vinul dupa ce-ai mancat 🙂
Dar sa va zic si de vin. Dupa ce inainte m-am desfatat cu rosé, dupa bucatele alese am degustat un vin rosu, Vila Dobrusa Merlot + Negru de Dragasani.
Langa asemenea vinuri oltenesti mergea si-un Covor Oltenesc, asa ca l-am prezentat cu mandrie doamnei Cristiana Stoica.
Hai noroc! Masa copioasa si cele 14% grade de alcool din vinul rosu ne cam imbiau la somn. Noroc ca ne-a venit ideea sa mai facem o plimbare.
Plimbare de inmiresmare pe Domeniul Dobrusa
Dupa masa am executat la pas o plimbare de inmiresmare in grup blogosferic pe Domeniul Dobrusa. Imi place foarte mult faptul ca vechiul conac este inconjurat de flori si de pomi fructiferi.
Ne-am oprit mai intai la rozariu.
Apoi la coloanele de Talpa Gastii. Daca n-ati apucat sa vedeti un taur inmiresmat, aveti acum norocul 🙂
Vinul se terminase dar am revenit la o poza si mai norocoasa 🙂
Tot in zona florala am imortalizat Crama Avincis pe fond de lavanda.
Iar pe fondul muzicii care se auzea de la crama, colegii nostri au executat si-un tango.
Am revenit in zona picnicului pentru ultimele fotografii de grup. La inaltime.
Mai intai cu Oltul si norii in spate.
Apoi, pentru a nu deranja peisajul, am pozat a la „fata in iarba”.
La coborare, le-am multumit gazdelor pentru ospitalitate si am facut o fotografie de grup impreuna cu familia Stoica.
Dar nu inainte de a achizitiona fiecare vinurile care i-au facut cu ochiul.
Eu mi-am luat spre degustare pe indelete un Merlot + Negru de Dragasani iar doamnei mele o Cramposie Selectionata.
Cu ce vinuri si-au mai luat colegii de blogosfera si cu un mic ajutor de la 3 fete simpatice, am ajuns la 12 vinuri. Adica la… Sunetul Avincis cu Alexandru Tomescu si Omar Massa.
Daca pairing intre branzeturi si vin am mai facut, de data asta experimentam muzica si vin.
Asa am aflat ca vinurile pe care le-am achizitionat sunt chiar primele de pe album. Cramposia Selectionata se cere degustata pe acorduri de Johan Sebastian Bach. Mai precis Aria pe coarda Sol din suita orchestrala nr. 3 in Re Major.
Iar Negru de Dragasani + Merlot se bea mai bine pe acorduri Affetuoso din Sonata in Re Major de Georg Friedrich Handel.
Pana anul viitor, va las cu imagini de picnic la Domeniul Dobrusa.
Spor incantator!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
No Responses