Se poate trisa la concursuri?

Multi dintre noi participa la diverse concursuri online, consumand timp si sperand ca vom castiga. Mi se pare normal sa ne asiguram ca nu se poate trisa.

se poate trisa la un concurs online?

Adica atunci cand ne-am inhamat la o treaba, sa fim siguri ca toti concurentii au sanse egale. Ma refer in special la concursurile care se bazeaza pe voturi.

Cum se poate trisa

Dar cum se poate trisa? Cel mai usor cand nu se respecta regulamentul (termenul de inscriere, cine participa etc.). Mic copil insa, pe langa voturile multiple. Asa cum am promis in postarea trecuta, veti avea posibilitatea sa verificati daca sondajul la care participati permite voturi multiple.

Exact, se poate vota de mai multe ori (zeci, sute, mii) de pe acelasi calculator.

Nu voi intra in explicatii tehnice, insa aceasta este una dintre posibilitati, care le-a scapat multor organizatori de concursuri. Voi exemplifica pentru Internet Explorer, deoarece toata lumea il are instalat.

Voi da exemplu chiar concursul la care am participat recent: http://polldaddy.com/poll/2811549/

Fiindca se apropie Floriile iar primul concurent este Florinelu, haideti sa vedem cate voturi ii putem da de pe acelasi calculator. Deci il votam pe Florinelu.

vot multiplu la polldaddy

OK, in mod normal a doua oara nu mai putem sa-l votam, dar ….daca umblam prin setarile browser-ului Internet Explorer: Tools => Internet Options ca in figura urmatoare

internet options si votul multiplu

Apoi se sterg urmele primului vot, stergand Cookies si Files (fisiere internet temporare) ca in figurile urmatoare: Delete Cookies => OK

Apoi Delete Files => OK.

Apoi validam stergerile:

… si surpriza, daca reintroducem adresa initiala in browser http://polldaddy.com/poll/2811549/┬á putem vota din nou. De cate ori? Timp sa fie! Pana la Florii de exemplu ­čÖé

Sper ca facand cunoscuta aceasta modalitate de a trisa, cei care organizeaza concursurile sa ia masurile de rigoare.  Da, exista si concursuri online bazate pe voturi, unde nu se poate trisa astfel.
Exemplu:

http://www.euforia.tv/campanie/printesa-primaverii/

Va rog sa comentati si sa dati exemple de concursuri la care participati si daca permit sau nu votul multiplu.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.