Alo? E Vero? E Aloe Vera?

Dupa cum metionam candva, Aloe Vera e in trend. Si daca tot o asociaza lumea cu sanatatea, e si in strategiile de marketing ale multor firme. Astfel incat auzim despre bauturi, detergenti, creme, ciorapi, aparate si creme de ras s.a. CU ALOE. Chiar daca acest CU ALOE poate insemna un continut infim de Aloe, de 0,x%. Pe baza de Aloe Vera este cu totul altceva.

pe baza de Aloe Vera

Trebuie sa va uitati neaparat la ingrediente. Si daca Aloe Vera nu este printre primele, atunci continutul este foarte mic. Am scris mai demult despre eticheta si ingrediente.

Din contra, produsele pe baza de Aloe Vera au ingredientul principal Aloe Vera. Si apoi alte componente.

Pe baza de Aloe Vera

Cred ca toata lumea a auzit ca Aloe este benefica pentru sanatate. Ceea ce nu se stie este ca in lume exista circa 200-300 de specii de Aloe. Dintre care doar 5 specii au proprietati terapeutice deosebite:

 • Aloe Barbadensis (Miller) – Aloe Vera
 • Aloe Perryl (Baker)
 • Aloe Ferox
 • Aloe Arborescens
 • Aloe Saponaria

Din pacate specia care se gaseste pe la noi prin ghiveci are prea putine virtuti in comparatie cu Aloe Barbadensis Miller. Aceasta este specia cu cele mai multe proprietati terapeutice, denumita si ALOE VERA (cea adevarata).

Pentru a face diferenta intre produse CU ALOE si produse PE BAZA DE ALOE, care au o concentratie mare de aloe, a fost creata o asociatie independenta, non-profit, care certifica produsele cu continut acceptabil de Aloe:  IASC – Consiliul Stiintific International pentru Aloe.

IASC - Consiliul Stiintific International pentru Aloe

De ce ar fi nevoie de o astfel de certificare? Simplu, un studiu realizat in 1993 a dovedit ca sub 1% din produsele „cu aloe” care circulau pe piata aveau un continut acceptabil de aloe. Celelalte, peste 99% neavand decat „urme” de aloe.

In zilele noastre, cand XEROX este folosit ca si nume generic pentru copiator sau PAMPERS in loc de scutece, FOREVER a devenit echivalentul pe baza de Aloe Vera.

Virtutile Aloei Vera sunt cunoscute de mii de ani in practicile terapeutice ale diverselor popoare. Insa deoarece gelul frunzei de Aloe Vera oxideaza foarte repede, frunzele proaspete puteau fi folosite doar in zonele in care creste natural Aloe Vera. Alte procedee de uscare, fierbere etc. reduc proprietatile terapeutice ale gelului din frunza de Aloe Vera. Ei bine, in 1978, dupa ce si-a rezolvat o problema de sanatate folosind gelul din frunza de Aloe Vera, Rex Maughan, fondatorul Forever Living Products a investit in cercetare. Si a reusit extragerea si stabilizarea naturala a gelului din frunza de Aloe Vera printr-un procedeu brevetat. Rezultatul este ca gelul de Aloe Vera este disponibil pe toate continetele.

Spunem Forever, spunem natural produse pe baza de Aloe Vera

Uite cateva motive

 • De peste 32 de ani, produsele Forever Living sunt apreciate in peste 140 de tari de pe toate continentele
 • Forever Living Products este lider mondial, detinand in jur de 90% din productia mondiala de gel de Aloe Vera
 • Pe mii de hectare din Texas, Mexic si Republica Dominicana sunt cultivate si exploatate peste 40 de milioane de plante de Aloe Vera
 • Aloe Vera este cultivata organic, fara ingrasaminte chimice, fara pesticide sau ierbicide
 • Gelul de Aloe Vera este stabilizat 100% printr-un procedeu natural, care il protejeaza de oxidare
 • Stabilizarea gelului se face cu ajutorul unor protectori naturali (vitamina C, acid citric extras din citrice, sorbat de potasiu, sorbitol si benzoat de potasiu extrase din fruncte de padure, vitamina E si guma de xantan extrasa din algele Vareh). Proportiile si procedeele fac obiectul unor brevete si patente de fabricatie.
 • Prin studii HPLC – metoda cromatografica de mare precizie – s-a demonstrat ca gelul stabilizat de Aloe Vera de la Forever este practic identic cu cel continut in frunza proaspat taiata de Aloe Vera

Daca n-ati baut pana acum sanatate, va fac pofta cu un paharel de Aloe Vera Gel!

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.