Trafic din concurs?!

Analizand traficul blogului in perioada 1 – 30 Septembrie, am descoperit un lucru interesant. Cele mai multe vizite au fost datorate concursului cu calu’. Desi l-am lansat tocmai pe 25 septembrie. Adica am avut trafic din concurs.

trafic din concurs pe blog

Nu doar ca a generat aproape 10% din vizitele blogului in septembrie. Dar genereaza vizite in continuare, concursul nefiind inca terminat.

O alta caracteristica interesanta este faptul ca pentru vizitatorii paginii de concurs „bounce rate”-ul este aproape jumatate din media lunii.

Acestea fiind constatate, am zis ca in postarea de azi sa descoperim o noua modalitate de a atrage vizitatori spre blog.

Cum am castigat trafic din concurs pe blog

In primul rand un concurs cu raspunsuri pe blog atrage vizitatori deoarece:

  • vizitatorii doresc sa castige premiul pus la bataie,
  • vizitatorii doresc sa-si verifice aptitudinile, creativitatea, imaginatia, cunostintele etc.,
  • vizitatorii doresc sa socializeze, sa vada parerile altora, sa se distreze,
  • nu in ultimul rand, daca blogul permite comentarii DoFollow, vizitatorii sunt multumiti sa primeasca macar,
  • link-uri din comentarii, daca nu cumva castiga premiul.

Nu numai un concurs pe blog la tine poate atrage vizitatori. Poti participa la concursuri gazduite pe alte bloguri, site-uri etc. Un astfel de concurs cere sa scrii pe blogul tau un articol subiectiv pe o anumita tema. Iar pe pagina de concurs sa lasi un comentariu cu un link spre articol. In acest fel, cei care participa la acel concurs vor vizita si articolul/blogul tau. Asta daca vor sa vada ce s-a scris deja in concurs.

Secretul este sa fii printre primii participanti. Daca ai scris ceva super-fain, tu esti cel care a postat primul minunatia. Dar ai si posibilitatea sa fii urmarit de toti cei care vor scrie dupa tine.

OK, sa fii primul, dar cum poti sa afli asa de repede despre existenta unui concurs?

Cum gasesti concursurile

Foarte simplu. Exista site-uri specializate care te anunta zilnic despre existenta unor concursuri. Eu sunt inscris la Konkurs.ro. Care nu numai ca ma anunta, dar imi da si posibilitatea sa postez concursuri, daca e cazul. Sunt sigur ca mai exista si alte astfel de site-uri.

V-am atras atentia asupra acestei modalitati. Va mai spun doar sa bateti saua ca sa priceapa calul raspunsurile voastre la concurs. Si sper ca in curand sa gazduiesc macar un concurs cu premii cash 🙂

Spor castigator!

5 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.