Comentarii dofollow pe blog

Pentru ca tot veni vorba prin cateva comentarii, am zis sa vorbesc putin despre acest subiect: comentarii  dofollow sau nofollow.

comentarii dofollow / nofollow

Comentarii dofollow sau nofollow?

Atunci cand postezi un comentariu pe site-ul cuiva iti lasi si adresa blogului. Si te astepti ca la aparitia comentariului sa existe un link spre blogul tau. Cu numele pe care l-ai pus la comentariu.

Ei bine, link-ul exista dar setarile implicite ale blogurilor pe platformele wordpress sau blogspot sunt de tipul „nofollow”, adica spun motoarelor de cautare sa nu urmeze acel link.

Despre nofollow, inclusiv despre blog-roll-uri „nofollow”, am mai scris.

Back-link-urile sau link-urile spre un blog din alt blog (din comentarii, link-uri in articole sau in blog-roll) sunt importante pentru Page Rank si pentru cresterea vizibilitatii unui blog, dar in cazul „nofollow” sunt … nule. Mult mai bine este sa fie comentarii dofollow.

Exista insa scripturi pentru a elimina „nofollow” din comentarii. Ca urmare exista si bloguri/site-uri cu comentarii dofollow, acestea permitand obtinerea gratuita de back-link-uri spre blogurile comentatorilor.

Avantajul este reciproc, obtinandu-se trafic din link building. Adica mai multa vizibilitate pentru blogurile implicate.

Mai demult exista dofollow.ro, un site unde se gasea o lista cu bloguri/site-uri romanesti „dofollow”, chiar daca  neactualizata.

Spor!

10 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.