PoftiFest la Craiova, powered by Upi, cu pofta

Daca m-ati dat absent pe blog, sa stiti ca s-au strans foarte multe evenimente la final de saptamana. Am inceput Vineri seara cu prima editie PoftiFest, un eveniment destinat HoReCa, organizat de Upi, cu pofta.

PoftiFest, prima editie

Upi inseamna o echipa de 25 de oameni si de prieteni, lider pe piata locala de import si distributie a produselor HoReCa.

PoftiFest, prima editie

Evenimentul a avut loc chiar la sediul Upi din Ghercesti, adica locul in care firma de distributie are centrul logistic. Un cort de eveniment a asigurat cadrul iar produsele distribuite de Upi au fost vedetele serii.

cort de eveniment la Poftifest

In interior, oaspetii au fost inconjurati de bunatatie pe care Upi le distribuie cu pofta, pentru poftele clientilor HoReCa.

In afara de mesele pline de atractii culinare de toate felurile, au existat 2 poli de atractie ai serii.

Pe de o parte Chef Vio Tobescu, cu workshop-uri culinare si sfaturi despre costuri si prezentare.

Chef Vio Tobescu

Pe de alta parte, standul de vinuri 1000 de chipuri, insufletit de somelierul George Wine.

George Wine si 1000 de Chipuri

Iar cand bunatatile pregatite de Vio si-au dat mana cu vinurile prezentate de George, succesul a fost garantat.

In cateva cuvinte, PoftiFest a fost despre mancare buna si socializare la un pahar de vin bun. Un eveniment prietenesc si relaxat, care s-a incheiat pe ritmuri muzicale.

PoftiFest, prima editie

Ce mi-a placut la prima editie PoftiFest

Am venit la eveniment alaturi de colegii din Asociatia Bloggerilor Olteni, ASBO fiind partener al evenimentului. Am marcat momentul cu o poza cu blogoltenii, insufletiti de vinurile bune.

Blogoltenii la PoftiFest

Si cum sta bine unui astfel de eveniment, am ciocnit un pahar de vin cu gazdele. Apoi am dat un tur printre bunatatile din jur, inainte de a ma infrupta din ele.

Am inceput cu un vin alb, Tamaioasa Romaneasca de la 1000 de chipuri. Cautand cateva branzeturi cu care sa asociez vinul, am dat mai intai despre roata de Grana Padano. Buna branza, preferata mea, dar am lasat-o pentru vinurile rosii.

Grana Padano

Am mai savurat Grana Padano in aceasta prezentare prin Transilvania, insa la Craiova a fost o premiera. Imediat privirile mi-au fost atrase de cateva branzeturi viu colorate.

Branzeturi colorate, cu pofta

Ca tot olteanu, m-am dus prima data la branza albastra, viu colorata. Am inteles ca lavanda este „divina” pentru asemenea nuanta pe sufletul meu. Nu ma refer la branza cu vinisoare albastre, ci la cea albastra pur si simplu.

Blue & Black

Langa ea, o alta branza colorata in negru. Am mai vazut burgeri negri, facuti cu cerneala de sepia. Insa branza aceasta este colorata cu carbune alimentar si limoncello.

In vecinatate, alte culori mi-au luat ochii.

Red & Green

Branza rosie, colorata cu sfecla si rosii, a fost pe gustul meu. Nu stiu inca ingredientele care dau gustul branzei rosii, insa reVin cand stiu.

Branza verde, cu ierburi si spanac, a completat sortimentul colorat.  Tot acest curcubeu de culori branzoase a mers asortat „fest” cu Tamaioasa Romaneasca 1000 de Chipuri.

Bunatati bucatarite de Chef Vio Tobescu

Pana cand Vio Tobescu a bucatarit primele bunatati, am mai gustat cateva mezeluri apoi am mers pe rose. Motivul alegerii vinului a fost pestele pregatit de Vio.

Si nu doar la culoarea somon s-a potrivit cu bucatareala.

A mers de minune cu mai multe preparate de peste.

bunatati de la Vio

Nu degeaba zice George ca vinul rose este foarte versatil.

alte bunatati de la Vio

Dar sa facem trecerea spre celelalte vinuri.

1000 de chipuri la PoftiFest

1000 de Chiouri la PoftiFest

Am baut prima data 1000 de Chipuri tot la Craiova. Pe vremea aceea vinurile chiar aveau chipuri de toate etichetele.

Chipuri din Dealu Mare

Atunci doar am degustat cateva, acum am avut ocazia sa aprofundez.

Mai intai le-am degustat alaturi de gazde, cu mult inainte de eveniment. Nu de alta, dar sa stim la ce sa ne asteptam 🙂

Si cum era deja avertizat, am trecut la Grana Padano si Gorgonzola pe paine, alaturi de un Shiraz.

Gorgonzola pe paine

Apoi am scaldat un burger de vita cu un Cabernet Sauvignon aerat de 6 ori mai repede decat in mod normal.

aerat de 6 ori mai repede

Nu va spun mai multe, doar ce mi-a zis George Wine. Care s-a asigurat ca vinul sa curga neintrerupt in paharele noastre.

Hai noroc!

Au mai fost si alte bunatati, pe care le veti descoperi in imaginile de la eveniment.

A propos de imagini, nu puteam sa ratez o fotografie alaturi de Chef Vio Tobescu.

alaturi de Chef Vio Tobescu

Apoi am intregit grupul si cu George Wine.

alaturi de Vio Tobescu si George Wine la PoftiFest

N-au scapat nici gazdele de la Upi, carora le multumim si-i asiguram ca nu scapa de noi nici la urmatoarea editie PoftiFest!

gazdele PoftiFest

Spor, cu pofta!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.