Blogos-influenta, scriind cu pasiune?

Una dintre temele dezbaterii GBdR de azi este urmatoarea: Cum sa devenim influenti in blogosfera prin pasiunea fata de scris? E simplu. Daca pasiune nu e, nimic nu e. Nici pofta sa scrii, nici inspiratie. Blogos-influenta nici atat 🙂

Bloguri grupate, o dezbatere mortala despre blogos-influenta

Cum cuantificam blogos-influenta

Daca nu te pasioneaza ceva cu adevarat, nici gandul nu-ti sta permanent la acel ceva. Si oricat de pasionat te-ai declara, se simte.

Referitor la scris, atunci cand m-am decis sa scriu zilnic macar un articol nu m-am gandit la influenta blogosferica. Ci la placerea mea de a scrie, pe care am luat-o in serios. Adica a devansat alte pasiuni din lista 🙂 Eu cred ca sunt doua aspecte de luat in seama.

Cantitativ, daca scrii in fiecare zi, ai sanse mai mari sa fii citit. Nu stiu cat de mult influentezi blogosfera. Dar cei din (blogo)sfera ta de influenta, cei care te citesc de obicei, cred eu ca sunt atinsi oarecum de ceea ce ai scris. Este  mai mult „afluenta”, decat influenta 🙂

Cat de atinsi sunt cititorii si in ce fel tine de celalalt aspect, calitativ. Daca „scrierile” corespund nivelului de asteptare sau chiar il depasesc, cred ca influenta ta va creste.

Aspectele cantitative si calitative se refera strict la scris. La pasiune e mai simplu: este sau nu este 🙂

Asa cred eu ca sta treaba: daca scrii cu pasiune si perseverezi, ai toate sansele ca influenta ta in blogosfera sa creasca.

Dar cum masori cresterea influentei?

  • Page Rank Google?
  • numarul de vizitatori?
  • numarul de comentarii?
  • numarul de Like/Share-uri?
  • monetizare sau nr. de prieteni blogosferici?

Cred ca toate la un loc si inca vreo 200 de criterii pe care in principiu le foloseste algoritmul lu’ varu’ Goagal. Dar asta este o alta discutie pe care sper s-o abordam intr-o dezbatere viitoare.

Update:
Pareri interesante despre subiectul dezbatut gasiti si la:

  • DRD Emil Calinescu
  • Horea Mihai Badau cu o sinteza a dezbaterii
  • si lista ramane deschisa…

Spor!

8 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.