Priveste cerul. Atinge un copac…

Daca nu v-ati prins despre ce este vorba, pe 24 Mai este Ziua Europeana a Parcurilor, sloganul din 2012 fiind „Priveste cerul. Atinge un copac. Simte aerul. Regaseste-te!”

copaci-panou. Priveste cerul

Priveste cerul

Si parca ma mananca tastatura sa scriu cateva cuvinte despre parcuri, natura si copaci. Despre 24 Mai gasiti cu siguranta pe Google. Din pacate intre sarbatorile acestea simbolice si realitate este o crunta diferenta. Eu ma refer la Craiova, desi cred ca si in alte parti este la fel.

V-am spus care este realitatea locala. Ca sa puna borduri noi, au

Acum nu stiu daca e vina bizonului care pune bordurile. Sau pur si simplu a luat microbul de la Primarie, obisnuita sa „defriseze” pentru afaceri imobiliare. Noroc ca s-a mai domolit avantul imobiliar, altfel nu stiu unde se ajungea. Acum 4-5 ani primarului ii venise ideea sa betoneze o parte a Parcului Romanescu, sa faca parcare si nu mai stiu ce Aqua Land.

Cum sa strici un parc ca sa faci o parcare? La fel de simplu cum se taie copacii ca sa puna o bordura. Sau un panou publicitar. Da, unde este acum panoul asta, mai demult era un copac falnic. Dar probabil ca nu se vedea bine reclama.

Noroc ca impulsurile astea „beton” ii apuca o data la 4 ani, ca altfel ar fi jale.

In rest, sa ne bucuram de parcurile noastre! Eu am (re)inceput inca de aseara, cand am alergat din nou in parc 🙂

Chiar daca crosul de la Bucuresti, pentru care m-am antrenat, a trecut, obiceiul a ramas. Imi propun sa alerg in continuare, cel putin in weekend. Schimb strategia si nu ma mai intereseaza sa fac cei 2,5 km intr-un timp cat mai scurt. Ci incerc sa alerg din ce in ce mai mult, fara sa iau pauza.

Spor(t) si sanatate!

4 Comments

  1. marlene

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.