Asta este, imi plac negresele! Nu-i un secret, stie si nevasta-mea š
Asta este, imi plac negresele!
Cele mai bune negrese le face Marcica, moasa fetitei noastre.
Nu prea mananc dulciuri asa ca nu prea stiu eu sa explic de unde vine apetitul meu pentru negrese. Banuiesc insa ca de la continutul mare de ciocolata si de cacao. Da, ma stiti ca sunt mare consumator de ciocolata adevarata (cu peste 80% cacao). Iar negresa se incadreaza foarte bine aici prin ingrediente:
- 200 g unt,
- 200 g ciocolata,
- 4 oua mari,
- 200 g zahar,
- 1 esenta de vanilie,
- 100 g faina,
- 50 g cacao,
- 1/2 lingurita sare.
Nu prea m-a interesat pe mine compozitia negreselor, dar am gasit mai multe retete la „samancam.ro”. SiĀ am zis sa ma uit la una dintre prajiturile mele preferate.
Am mai bucatarit eu pana acum diverse chestii (vezi miercurea fara carne), dar la prajituri mi se pare mai greu.
Aveam si reteta de la moasa-Marcica, dar uitandu-ma acum cat de bine este explicat „fluxul tehnologic” de la „samancam.ro”, mai ca m-as baga la o incercare urmand pasii si imaginile.
Daca mai pun la socoteala ca untul este mai sanatos decat margarina si ca prefer si ciocolata si cacao, va dati seama ce compozitie voi alege.
Dar pana cand ma incumet eu sa ma dau la negrese, sa va mai spun ceva. La ingredientele minune deja deconspirate mai trebuie sa puneti de la voi 50 de minute pentru preparare si camd despre asta-i treaba.
Negresa merge insiropata cu capsuni si fructe de padure. Dupa gustul meu i-as mai pune si 2-3 picaturi de whiskey š
A propos de whiskey, negresa este un fel de Ā „brownies” care e super apreciata prin State si UK. Dar eu as prefera negresa noastra, ca prajitura traditionala romaneasca. Ca tot vorbim de prajituri traditionale, care credeti ca sunt acestea?
Pofta buna si astept impresii despre reteta de negresa pusa-n practica!
Spor bucataritor!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Laura Trisca
Imi plac, dar….am prea rar dezlegare la ele:)
Daniel Botea
Pai sa vorbim la ICR sa le declare produse traditionale si culturale romanesti si la BOR sa dea mai multe deslegari decat la peste š
Blogul Lui Ovidiu Stresu
Frate inca nu am apucat sa citesc articolul, dar referitor la titlu:
Asta este, imi plac negresele!
Pofta de negrese am intotdeauna, dupa o masa copioasa o negresa savuroasa as servi in dormitor!
Daniel Botea
Eu prefera negresa la masa si o blonda dupa masa š
Daniel Botea
Daca citesti articolul o sa-mi dai dreptate š
Blogul Lui Ovidiu Stresu
Sa nu zici ca si blonda este o prajitura, ca imi dau silinta si fac un amestec de prajituri in dormitor, de dragul diversitatii culinare! (Pentru minorii care intra pe acest blog, eu si Daniel vorbim de nevoi biologice: Nevoia de a manca ceva dulce!)
Daniel Botea
š
Gianina
…Si cele mai bune torturi le face mama mea,nici mie nu-mi ies ca ale ei,hi,hi…la noi una din prajiturile traditionale sunt negresele bilute cu visine din visinata la mijloc,tavalite prin nuca normala sau de cocos…si placintele cu mere si branza ii ies delicioase…a,si e experta in rulada,yamiii.
Reteta ta e dulce rau,trebuie neaparat stinsa cu ceva,oricum eu n-as mai pune zahar…de fapt cred ca voi cauta una de post,ca nu mai am nici oua nici unt in casa sa fac si eu…a,si categoric folosesc untul de cativa ani de zile,margarina nu mai exista la noi in casa…
Si mie imi place ciocolata cu procent mare de cacao ca e mai „adevarata” decat facuta cu alte „umpluturi”,i-mi plac prajiturile cremoase si insiropate in detrimentul celor mai „uscate”,oricum am inceput sa consumam mai rarut ca e mai dragut…pentru sanatate!
Nah,ca v-am facut pofta!
pensiuni moeciu
Fffff bune negresa! Se prepara usor, nu este costisitoare si o poti adapta poftelor de moment. Ciocolata, bezea, fructe etc. Si mie imi plac negresele! š
Daniel Botea
Ai dreptate. Facem un fan-club negrese? š
Daniel Botea
Pai la atata ciocolata si cacao merge si zahar mai mult. Oricum cred ca as incerca si o negresa cu visine din visinata. Chiar ca mi-ai facut pofta!
Gianina
Eu ziceam ca si asa are ciocolata zahar…oricum eu il evit de ceva vreme,in fine…maine fac negresa de post,ca am facut rost de niste nuci asta seara,intr-o zi voi face si cu visine…iti dau si tie?
Daniel Botea
Da-da. Ori pui pe FB ori le faci inainte de vreun Success Day š
pensiuni moeciu
DA! Un fan club :)) Ridicam negresa la rang de arta š
Daniel Botea
N-ar fi rau š Am vazut eu niste opere de ciocolata pe la Paris