Targul de vinuri Auchan pana pe 3 Octombrie

Cand v-am zis aseara ca am asortat vinul la culoarea meniului, nu v-am spus cum am ajuns sa cumpar rosé-ul. Dar va spun acum: am fost la Targul de Vinuri Auchan 🙂

Targul de vinuri vazut in rosé

Targul de vinuri Auchan

Daca tot este in desfasurare Targul de Vinuri Auchan, am fost in vizita de lucru 🙂 Adica mi-am facut de lucru ca sa gasesc un vin adecvat meniului.

La inceput nu eram sigur ce vin sa iau, rosu sau rosé. Dar uitandu-ma la vinurile din pavilionul central m-am oprit la rosé-uri. Apoi mi-am amintit ca la degustarea recenta cu vinuri de Budureasca mi-a placut foarte mult Shiraz-ul. Asa ca am combinat gandurile initiale si am cautat un Shiraz Rosé. Nu am gasit in pavilionul central asa ca m-am dus direct la raionul de vinuri, unde sunt rosé-urile.

Am gasit mai intai un rose de Sarica Niculitel, dar pe langa Shiraz mai avea si altceva. L-am pus deoparte in speranta ca voi gasi un varietal de Rose doar din Shiraz. Si l-am gasit.

Rosé, Shiraz, sec, 13% alcool si vin romanesc pe deasupra, de la Cramele Halewood. Mai gasisem si unul frantuzesc. Dar cand mi-am adus aminte ca am baut un Shiraz bun la Food Bloggers de la Cramele Halewood, a fost clar ce sa aleg.

completare la culoare

Rosé Shiraz Byzantium 2016 – DOC Murfatlar

Sa va spun cum a fost? Mi-a placut de la inceput cum arata sticla. Iar sintagma folosita pentru pentru a defini culoarea, Rosé Euxine, mi se pare foarte interesanta.

Am citit cu atentie informatiile de pe eticheta. Am gasit si detaliul important ca este vorba despre un vin sec (pe multe sticle n-am gasit specificatia). Si ca sa vedeti ca am citit cu atentie, am descoperit si un typo in descrierea vinului: Una din bogatiile lumii byzantine ce asteapta sa fie descoperita…

Trecand peste acest amanunt, am baut un vin foarte bun care a intrat deja in preferintele mele. Si nu mi-a placut doar mie ci si fetelor mele. Mai spun inca o data ca s-a potrivit la fix cu humusul roz (de la ardei copti), cu piperul roz si cu sarea roz de Himalaya cu care am asezonat „bruschetele” pe paine cu maia.

reinterpretare humus cu ardei copti

Inca n-am facut o degustare cu vinurile Cramelor Halewood dar deja am doua preferinte legate de Shiraz: Neptunus si Byzantium.

Targul de Vinuri Auchan – 20 Septembrie – 3 Octombrie

Revenind la Targul de Vinuri Auchan, in perioada 20 Septembrie – 3 Octombrie peste 300 de sortimente de vinuri sunt disponibile in hipermarketurile Auchan din toata tara.

Dintre acestea, peste 250 de sortimente sunt vinuri romanesti din 10 areale viticole renumite. Adica Dealu Mare, Vrancea, Iasi, Husi, Murfatlar, Dealurile Olteniei, Dealurile Munteniei, Banat si Transilvania.

Puteti gasi si vinuri internationale din 10 tari. M-am oprit la vinurile romanesti dar am vazut si vinurile de Bordeaux, de exemplu.

Raionul de vinuri este o prezenta permanenta la Auchan. Insa cu aceasta ocazie, la Targul de Vinuri Auchan avem peste 50 de noutati. Nu stiu care sunt acestea dar va invit sa le descoperim pana pe 3 Octombrie. Si mai ales sa le degustam 🙂Targul de Vinuri Auchan

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.