Radacini trainice implantate de specialisti

Trebuie sa recunosc ca n-am nicio experienta proprie in materie de implant dentar si radacini trainice. In astfel de cazuri folosesc doua optiuni:

  • sun un prieten din domeniu (recunosc ca a fost o prietena šŸ™‚ )
  • apelez la resurse online.

Radacini trainice implantate de specialisti

Radacini trainice implantate de specialisti

Am gasit suficiente informatii online incat sa-mi fac o idee. Dar cel mai bine am inteles care-i treaba cu implantul dentar dupa ce am vorbit cu o prietena. Stiam deja ca si-a facut un implant. Iar trebuie sa recunosc: n-am sunat, ci am vorbit pe FB chat šŸ™‚

Acum ca jucam cu cartile pe fata, sa va spun ce-am invatat din discutia cu prietena mea.

  • Implantul dentar este o solutie avantajoasa, care nu afecteaza dintii vecini.
  • Implantul este de fapt o radacina pe care se planteaza un viitor dinte/masea, fara ajutor de la dintii din jur.
  • Implantul dentar este o operatiune complexa, care necesita proceduri de chirurgie si un timp indelungat de realizare masurat in luni de zile.
  • Daca ai un dinte nerecuperabil, implantul inseamna extragerea acelui dinte, vindecare locului si apoi implantarea unei radacini metalice pe care se monteaza noul dinte.
  • Inainte de inceperea acestui proces complex sunt necesare analize specifice. Nu oricine este „eligibil” pentru un implant dentar.

Si m-as fi asteptat eu ca dupa aceasta discutie sa fac o poza zambetului frumos al prietenei mele. Si sa va pun sa ghiciti care-i implantul si care sunt dintii naturali.

Ghinion?

Prietena mea mi-a spus ca operatiunea nu a reusit. Lucrarea s-a infectat si a trebuit sa renunte la implant. Ea crede ca locul din care a fost scos dintele nu a fost suficient de bine vindecat sau sterilizat.

Oricum, a tras cateva concluzii dupa aceasta experienta. Experienta in care a pierdut timp, bani si a indurat durerea atata la extractie cat si la implant.

Concluzia a fost ca atunci cand te hotarasti pentru o lucrare de asemenea complexitate, trebuie sa-i alegi pe cei mai buni.

Am intrebat-o ce inseamna cei mai buni si mi-a spus:

„Specialisti cu experienta. Sunt multi care se lauda ca fac implanturi, dar putini care au experienta si specializarea necesare unui implant reusit.” Am acordul prietenei mele pentru citat.

Probabil ca de aceea este si o lucrare mai scumpa, insa mie mi se pare mai scump un implant nereusit šŸ™

Prietena mea n-a renuntat la idee, dar acum cauta cel mai bun implant dentar, in sensul citatului de mai sus. Pentru ca si ea m-a ajutat cu informatiile despre implant, sper s-o ajut si eu cuĀ campania BlogalInitiative.

Spor implantator, nu intamplator!

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.