Bloguri si concursuri

 Bloguri si concursuri
Trebuie sa spun ca am gazduit si eu cateva concursuri, iar inainte am facut un mic sondaj pentru jurizare.
In urma sondajului, castigatorul unui concurs s-a decis prin tragere la sorti (filmata, la ora dinainte fixata, sa nu fie probleme de interpretare) iar 2 concursuri au fost jurizate exclusiv de sponsori.

Spun de la inceput ca nu-mi plac concursurile pe baza de numar de like-uri si altele de acest gen, eu participand mai ales la concursurile cu jurizare gen
si altele pe care le gasesc pe bloguri, nu neaparat pe platforme de concurs cum sunt cele amintite mai sus.

Mi-am dat seama ca jurizarea nu este o chestiune usoara mai ales in timpul editiilor de SuperBlog, cand numarul participantilor este de 3 cifre la multe probe. Mi se pare o treaba serioasa sa citesti sute de bloguri, apoi sa le apreciezi. Ca sa nu mai spun ca au fost si sponsori care au dat note „diferentiate”, in sensul ca fiecare concurent a primit un punctaj distinct, nefiind doua note la fel. Asta da jurizare!

Pe urma, cand la BlogalInitiative a fost introdus sistemul cu votare (50% sponsori si 50% participanti), mi-a dat cu virgula sa citesc si sa jurizez eu articolele participante, astfel incat ori am zis pas la astfel de campanii ori am participat fara sa (ma) votez. Da, daca nu votezi 5 bloguri, nu te poti vota nici pe tine 🙂

Acum fiind vacanta si participanti mai putini, am experimentat votul in 2 campanii care m-au atras prin premii si/sau abordari.

Nemaifiind in Top 5 ca atunci cand participam la toate campaniile, votul meu a fost relaxat si bazat strict pe placerea cu care am citit toate posturile participantilor. Ma intreb daca as fi fost la fel de obiectiv in cazul in care eram pe primele locuri si mi-ar fi placut articolul unui concurent aflat in apropierea mea in clasament…

Nemaivotand, nu eram la curent cu afisarea rezultatelor asa ca azi am avut placerea sa vad ca la una din probe am intrunit cele mai multe voturi de la participanti. Multumesc frumos!

Nu m-am uitat sa vad pe ce locuri sunt cei pe care i-am votat eu sau daca ei m-au votat pe mine. V-am spus, am fost relaxat si obiectiv la votare, fara alte planuri viitoare. Cred ca si ceilalti au votat la fel, deoarece eu nevotand pana acum n-aveam relatii pro sau contra dar am primit cele mai multe voturi.

Trebuie sa spun ca deja privesc cu alti ochi participarea la jurizare, insa nu stiu ce culoare vor avea ochii mei daca ar fi vorba de peste 100 de articole de citit si apreciat 🙂

Si acum am facut o selectie scurta in sensul ca am sarit rapid peste articolele cu greseli gramaticale, link-uri comerciale din 2-n 2 cuvinte sau articole gen bloc de text nespatiat de la inceput pana la sfarsit.

Spor castigator!

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.