Liga de Baby si Mini Basket la Craiova

Liga de Baby si Mini Basket la Craiova

Astazi a avut loc conferinta de presa dedicata Ligii Nationale de Baby si Mini Basket, care se va desfasura la Craiova in perioada 22 Iunie – 12 Iulie 2014.

De la Horia Paun, presedintele Federatiei Romane de Baschet am retinut ca la eveniment sunt asteptati 3500 de copii, pana acum fiind inscrise peste 240 de echipe din toata tara. Competitia va fi organizata in 3 serii 8 – 10 ani, 10 – 12 ani fete si 10 – 12 ani baieti.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=j2RNrzc1QJU]

Olguta Vasilescu, primarul Craiovei a explicat beneficiile organizarii unui astfel de eveniment la Craiova.

Cele 22 de pensiuni, camine scolare si hoteluri vor atrage circa 1 milion de Euro in Craiova, cu toate cheltuielile aferente.

In urma desfasurarii Ligii Nationale de Baby si Mini Basket, vor ramane cateva baze sportive amenajate de catre FRB cu panouri de baschet profesionale:

  • CN Elena Cuza
  • CN Carol I
  • CN Fratii Buzesti
  • Baza Sportiva Vointa
Vor exista si panouri mobile in Piata Mihai Viteazu, iar basketul va fi mediatizat prin cele 3 marsuri ale micutilor baschetabalisti.
conferinta de presa

Liga se desfasoara si sub sigla Craiova Capitala Culturala Europeana 2021, legatura intre sport si cultura fiind asigurata de accesul gratuit al celor 3500 de copii la muzeele din Craiova si la spectacolele oferite de institutiile de cultura.

Mini-Liga Nationala se vrea un campionat in aer liber, dar daca nu vor fi conditii meteorologice favorabile, exista posibilitatea jucarii meciurilor si in interior.

Micutii baschetbalisti vor primi tricouri, medalii si trofee, iar curse speciale ii vor transporta de la locurile de cazare la terenurile de baschet. Pentru ei, evenimentul este o ocazie de a-si dezvolta spiritul de echipa, fair-play-ul si spiritul de competitie.

Discutii pentru organizarea acestui eveniment au mai fost si cu alte orase (Mangalia, Braiala, Cluj Napoca, Oradea), dar in 2014 Liga Nationala de Mini si Baby Baschet se va desfasura la Craiova.

Pana atunci va las cu mai multe imagini de la conferinta de presa.

Spor(t)!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.