Fumuri, reguli, bani si costuri umane

Nu prea ajung prin cluburi in special din cauza fumului de tigara, care imi displace total. In putinele randuri cand ajung, suport cat suport fumul apoi odata revenit acasa imi pun hainele la aerisit.

Ar fi multe evenimente culturale la care m-as duce, dar din cauza fumului ma opresc doar la cele care se desfasoara in institutiile culturale, unde nu se fumeaza.

Am avut ocazia sa vad ca in strainatate se fumeaza in locuri special amenajate sau la intrare, indiferent daca este vorba de hoteluri, restaurante sau cluburi. In astfel de locuri sunt la vedere atat atentionarile cat si detectoarele de fum si instalatiile anti-incendiu care s-ar declansa automat la aparitia fumului.

Stiu ca nici artistii nu iubesc fumul,  pentru ca le pune in pericol corzile vocale. Mi-a confirmat acest lucru si Make cand, dupa o prima descalecare intr-un club din Craiova, la a doua venire a cantat la Tradem.

Fumul de tigara ucide incet, n-are mare legatura cu fumul (monoxidul de carbon) care a facut victime in Bucuresti, insa are legatura cu regulile. Din pacate, noi vrem sa ajungem la conditiile din Europa civilizata, dar ignorand regulile. Si ma refer aici la tot felul de reguli, de la cele de bun simt pana la cele de securitate.

In toate cazurile, pornind de la reguli incalcate, tot la bani ajungem pana la urma. Ca nu se folosesc materialele corespunzatoare si se prefera unele mai ieftine dar mai periculoase, ca in loc de 80 de persoane sunt preferate cateva sute, care fac o consumatie mai mare, pana la urma tot la bani si fentarea regulilor revenim.

Iata insa ca ajungem si la tragedii in care ne intrebam cati bani costa o viata 🙁

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.