Victorii pe linie, pas cu pas in mai multe domenii

Ieri am urmarit mai multe evenimente diferite, soldate cu victorii pe linie ale favoritilor. Da, a fost #cudetoate, de la sport si pana la politica.

Victorii pe linie la tenis

Primul meci de tenis la care am tinut pumnii Gabrielei Ruse a fost finala de la Hamburg. Gabriela Ruse era la prima ei finala WTA, pe care a si castigat-o in fata jucatoarei din tara gazda, Andreea Petkovic.

Gabriela Ruse WTA Hamburg

Sursa foto

Nemtoaica a fost la un moment dat in top 10 WTA, luptandu-se cu Simona Halep in etapele finale ale unor competitii importante. Acum a trebuit sa-si recunoasca infrangerea in fata Gabriela Ruse, mai tanara cu 10 ani.

A fost primul trofeu WTA al Gabrielei, „intamplat” intr-o competitie importanta. WTA 250 de la Hamburg este un turneu cu premii de aproape 200 000 Euro.

Urmatorul meci de tenis bifat la victorii pe linie a fost finala masculina de la Wimbledon, unde a castigat favoritul Novak Djokovic.

A fost doar prima finala cu italieni la Londra, inainte de finala Campionatului European dintre Anglia si Italia.

Mi-am dorit ca la tenis sa castige Nole in fata lui Matteo Berretini, iar mai multi italieni sa se bucure mai pe seara. Ca asa e in tenis ­čÖé

Cu aceasta victorie Novak Djokovic a ajuns la 20 de turnee de Grand Slam castigate, la fel ca Federer si Nadal.

Fair play please!

In finala Campionatului European am tinut fara rezerve cu Italia. Din mai multe motive. In primul rand mi-a placut fotbalul ofensiv al Italiei.

Apoi mi-a displacut faptul ca Anglia a fost avantajata de disputarea meciurilor acasa si de 11 m discutabil in semifinala cu Danemarca.

M-a deranjat foarte mult atitudinea multor fani englezi, de fapt „hooligans” care huiduiau la intonarea imnurilor echipelor adverse. Adversitatea la adresa „perfidului Albion” s-a marit de la meci la meci, iar in finala, desi au fost majoritati in tribune, au fost minoritari la simpatie.

Iesirea din UE si iesirile la adresa imigrantilor „navalitori” din Romania sunt alte motive, mai degraba politice pentru care am preferat pizza in loc de fish and chips.

Daca am facut legatura cu politica, cea mai importanta victorie a avut loc in Moldova de peste Prut.

Pas cu PAS spre Uniunea Europeana

PAS, partidul care a propulsat-o pe Maia Sandu in functia de presedinte al Republicii Moldova, a castigat alegerile parlamentare anticipate. Partidul Actiune si Solidaritate a castigat peste 50% din voturi, cu un sprijin important al voturilor din diaspora.

Victorii pe linie - 11 Iulie PAS

Peste 200 000 de cetateni moldoveni de peste granita au votat, din care aproape 90% cu PAS.

PAS Diaspora 200000

Ma bucur ca victoria de peste Prut a completat celelalte victorii pe linie din sport.

Spor(t) in continuare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.