Bandoneon in concert la Europa Season

Aflasem eu ca in saptamana Croatiei la Europa Season va fi concert de acordeon. Dar Vlad Dragulescu m-a corectat spunandu-mi ca de fapt este bandoneon. Un fel de acordeon mai complicat mi-a zis.

Bandoneon in concert la Europa Season

Bandoneon in concert la Europa Season

In Wikipedia romaneasca am gasit despre bandoneon o descriere foarte simpla – un acordeon cu butoane pentru ambele mâini.

Chitara si bandoneon

Va dati seama cat de curios am fost sa vad un astfel de concert, iar spectacolul fost pe masura curiozitatii mele. Ultima parte a concertului Croatiei la Europa Season a fost o prima auditie a dublului concert pentru bandoneon, chitara si orchestra de coarde, Hommage à Liège de Astor Piazzolla.

chitara, bandoneon si orchestra de coarde

V-am selectat cateva momente din concert, un recital de chitara si bandoneon.

Apoi bandoneon si chitara alaturi de orchestra de coarde a Filarmonicii Oltenia Craiova.

Iar pentru final am pastrat ritmuri mai saltarete.

Ma bucur ca am experimentat si un astfel de concert in Craiova. Cred ca a am ascultat in premiera atat bandoneonul cat si piesele lui Astor Piazzolla.  De altfel Piazzolla este definit prin compozitiile sale in care nu lipseste bandoneonul, astfel incat o introducere mai buna n-ar fi existat.

Asa a fost concertul din saptamana Croatiei, daca n-ati fost inca la Europa Season trebuie sa stiti ca  pe 4 Aprilie incepe Saptamana Maltei.

Pana atunci va las cu imagini din concertul de Vineri.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.