Giola – piscina naturala din Thassos

Giola - piscina naturala din Thassos
Giola este o piscina naturala sapata in stancile de la malul marii. Probabil in antichitate aici s-a excavat marmura sau alta piatra scumpa si apoi timpul a ros malurile pana cand marea a comunicat cu groapa ramasa si a umplut-o cu apa. 

Si acum, cand marea este agitata, pragul de piatra dintre mare si Giola este trecut de valuri si se reimprospateaza apa.

Giola din poze

In primii ani cand am fost in vacanta in Thassos am vazut Giola doar in poze si era foarte greu s-o localizam. Pe urma au aparut si indicatoarele si astfel a devenit o zona aglomerata. Dar imaginea este de vis.
aglomeratie la Giola
Pe fundul Giolei se vad prin apa limpede arici de mare si chiar pesti inotand. Cred ca s-au obisnuit cu turistii care plonjeaza in apa de la inaltimi care de care mai ametitoare.
sarituri in Giola

Giola din teren

Dezavantajele sunt ca ultimii ani este o zona foarte aglomerata si destul de murdara datorita chistoacelor de tigari lasate peste tot. 

Drumul de acces este  spre Giola destul de lung, lasi masina mai sus si cobori apoi pe picioare. Poti sa faci si plaja pe stancile din jur care raman calde multa vreme dupa apusul soarelui.
stanci calde la Giola
Pe drumul spre piscina s-au deschis mai multe taverne dar nu le-am incercat. Pentru cei care nu vor sa mearga atat de mult pe jos exista si un fel de maxi-taxi, un 4 x 4 care te duce destul de aproape de Giola.

Giola se gaseste cam la mijlocul distantei intre Astris si Manastirea Arhangelou dar trebuie sa fiti foarte atenti ca sa vedeti indicatoarele.

Spor in vacanta in Thassos!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.