R + J = teatru imersiv la Craiova pe 28, 29 si 30 Septembrie

TUBE (Theater Underground Burlesque Experimental) este un proiect artistic independent care a luat nastere anul acesta in Craiova. Primul experiment propus este Romeo + Julieta, o piesa de teatru imersiv in 3 zile, 5 acte si 8 spatii.

Romeo + Julieta

Teatru imersiv si experiente diferite

Da, ati citit bine. Spectatorii sunt invitati la o imersiune in cele 8 spatii in care se desfasoara actiunea. Ce veti alege? Camera Julietei sau camera lui Paris? Balconul Julietei sau strazile din Verona? Cripta Capulet sau biserica calugarului Lorenzo? Sper ca n-ati ales tocmai Spiteria ­čÖé

Orice alegere ati facut, vor fi mai multe scene care se desfasoara simultan in cele spatii, astfel incat experientele spectatorilor vor fi diferite de la locatie la locatie.

V-am trezit interesul? Nu va spun mai multe, sper sa ne revedem in camera Julietei ­čÖé

Nici teatru-dezbatere dar mai mult decat teatru labirint

Ultima data cand am fost la teatru m-am bucurat de un spectacol romanesc si vegan de teatru-dezbatere.

Iar daca acolo cele 3 actrite schimbau rolurile si perspectiva in acelasi decor minimal, la teatru imersiv va fi… viceversa. Locatii diferite si actiuni jucate simultan de mai multi actori amatori si studenti.

A propos de locatie, nu este vorba despre teatrul labirint pe care l-am experimentat la Casa Studentilor. Acolo spectatorul parcurgea secvential mai multe locatii in care actiunea era influentata de trairile sale.

Acum vor fi mai multe locatii simultan, actorii joaca acelasi rol indiferent de prezenta spectatorilor insa spectatorii vor vedea doar scena la care sunt prezenti. Ideea este sa parcurgi piesa de teatru imersiv in 3 seri consecutive din locatii diferite, pentru a descoperi toate scenele si a intelege piesa in profunzime. De ce tocmai 3 seri? Pentru ca vor fi 3 personalitati diferite ale Julietei, care asteapta sa fie descoperite. Pe rand.

Teatru imersiv R + J

Ca sa discutam in termeni de (YOU)TUBE, este ca si cand ar trebui sa urmariti simultan 3 ecrane. Doar ca nu sunteti in camera dispeceratului ci trebuie sa alegeti camera actiunii.

#scenaeundesunteti vorba hashtagului ­čÖé

R + J la Casa Studentilor din Craiova

Romeo si Julieta in versiune  imersiva se va juca la Casa Studentilor din Craiova pe 28, 29 si 30 Septembrie. Nu stiu ce traseu alegeti voi intre cele 8 spatii, dar pe 28 am de gand s-o urmaresc pe una dintre Juliete, pe care o cunosc.

Diana Julieta Bagdasar

A propos, ati vazut distributia? Pe cine veti urmari dintre Arina Pavalan, Diana Bagdasar, Catalin Pavalan, Cristi Staicu, Cristina Albisoru, Cristina Firu, Daria Ghitu, Ionut Banica, Ionut Botoroaga, Mihaela Dobre, Radu Ureche, Stefan Ivan sau Stefan Valentin Motroc? Nu-i veti pierde prin cele 8 spatii?

Regia piesei R + J este semnata de Florin Paraschivu, asistent regie Daniela Ionescu si scenografia asigurata de Carmen Paraschivu. Si cu ei m-am mai intersectasi si abia astept sa vad ce ne-au pregatit acum.

Daca aveti prieteni interesati de asemenea experiente de teatru, ii puteti invita cu ajutorul evenimentului Facebook. Intrarea este libera, trebuie doar sa va rezervati locurile la 0760 711 145.

Iar daca sunteti pasionati de Teatrul Tube, nu ezitati sa dati un like pentru a fi la curent cu manifestarile lor.

Spor imersiv!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.