Cu drag, Van Gogh sau Loving Vincent la Cinema Modern Craiova

V-am povestit ca am vrut sa vad 2 filme la Cinema Modern Craiova. Pe Dovlatov am reusit sa-l vad iar azi am aflat ca mai ruleaza si Cu drag, Van Gogh. Sau Loving Vincent, in varianta originala.

De ce sa vezi Cu drag, Van Gogh

In primul rand pentru ca este un film cu totul si cu totul deosebit, bazat pe picturile si pe viata lui Van Gogh.

Cu drag, Van Gogh

Apoi pentru ca este un film foarte muncit. Cele 65000 de cadre ale filmului sunt realizate de 125 pictori, in stil Van Gogh, in multe ore de munca. Daca vreti sa stiti cum au fost pictate in ulei cadrele filmului, gasiti un exemplu la BBC.

Cu drag, Van Gogh este realizat in Polonia, Canada si Vietnam fiind o productie poloneza marca Polish Film Institute.

Dorota Kobiela, co-regizor al filmului este la randul ei pictor. Filmul gandit initial ca un scurt-metraj de 7 minute a devenit un lung metraj dupa ce Dorota a studiat scrisorile lui Van Gogh. Stilul de a picta a lui Van Gogh, viata si mai ales moartea pictorului au inspirat-o pentru o creatie deosebita.

Pana cand revin cu mai multe impresii, va astept la 20:00 la Cinema Modern Craiova.

Filmul dureaza 94 de minute. Cat un meci de fotbal cu prelungiri, ca tot e pauza la CM din Rusia.

Spor incantator!

Update

Am vazut filmul-animatie si mi-a placut. Mai adaug cateva idei.

Am aflat ca filmul a fost realizat cu sprijinul municipalitatii din Wroclaw. Oare o fi contribuit si Anna Borcz la realizarea celor 65000 de cadre? Aflam de la Centrul Cultural Polonez, cu prima ocazie. Si poate il si revedem pe Van Gogh la serile de film polonez.

Stiti ca sunt pasionat de vinuri si degustari. N-am putut sa trec cu vederea cateva faze din film. Desi hanului unde locuise Van Gogh i s-a spus de cateva ori „spelunca”, avea pahare corespunzatoare pentru vin. Si asta in 1890. Am facut precizarea pentru ca in anul de gratie 2018, sunt multe restaurante care n-au pahare speciale pentru vin. In locul acestora se prefera paharele acelea universale, groase si inestetice.

Desi are o mica tenta de film politist, animatia nu este o clarificare a conditiilor in care a murit Van Gogh. Dimpotriva, este o invitatie de a-l cunoaste si mai bine pe pictor. De a-l vedea din mai multe ipostaze complet diferite.

Cu drag, Van Gogh ruleaza in continuare la Cinema Modern.

 

Save

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.