A fost Targul de Turism al Olteniei – I

A fost Targul de Turism al Olteniei - I
Daca in weekend m-ati dat lipsa de pe blog sau din online, sa stiti ca am avut motive intemeiate de absenta. Vineri, Sambata si Duminica am fost la prima editie a Targului de Turism al Olteniei, pe langa alte evenimente care-si asteapta randul pe blog (Earth Hour, Ping – Pong si Zilele Constantin Brancusi la Craiova).

Ma bucur de fiecare astfel de intiative iar prima editie a Targului de Turism al Olteniei se inscrie in seria evenimentelor care merita incurajate si continuate. Vineri m-am bucurat sa-i revad pe prietenii de la Zig Zag prin Romania, reveniti in Craiova dupa luna petrecuta in judetul Olt. Laura si Adelina erau de serviciu la stand alaturi de Dumitru.

Zig Zag prin Romania
La ei am gustat si un vin oltenesc de la Vinarte, vinul fiind unul dintre factorii comuni al celor 3 zile ale targului. Dar sa nu anticipam 🙂

Am facut un tur al Targului de Turism si o fotografie la panoul de onoare
poza oficiala la panoul de onoare
iar vizitele detaliate le-am lasat pentru ziua urmatoare.

Sambata dimineata m-am intalnit si cu ceilalti Zig Zaggeri, am imortalizat momentul si apoi am inceput sa vizitez standurile.
standul Zig Zag prin Romania
Din vizita in vizita, am ajuns la standul colegei noaste de blogosfera Monumente in Oltenia si mi-au cam facut cu ochiul niste excursii in Serbia.
Monumente Oltenia
Pe scena centrala se desfasurau tot felul de momente artistice,
momente artistice
insa pe mine m-a atras lansarea unor carti cum se cuVin – Două carti de turism la un pahar de vin bun alaturi de Traveller Magazin.
lansare de carti cum se cuVin
Discutii calde cu autorul, autografe pe carti si raspunsuri detaliate la intrebari, in timp ce-am degustat bunatati si vin. 1000 de chipuri se numea vinul, iar eu faceam fete-fete pentru ca eram cu masina.
hai noroc
Am ciocnit un pahar de vin rosu apoi am chemat intariri de la Zig Zag.
intariri de la Zig Zag
Nu doar ca le-a placut intalnirea cu autorul, dar dupa lansare s-au mutat la standul Traveller Magazin pentru un workshop ad-hoc.
workshop ad-hoc
Cu ocazia lansarii am reintalnit o veche prietena, pe care n-o mai vazusem de vreo… 100 ani 🙂 101 de motive ca sa depanam amintiri la un pahar de vin.
101 motive romanesti
Duminica ma asteptam sa fie mai putina lume la targul de turism, dar cred ca au fost la fel de multi vizitatori.

Am avut surpriza sa ma intalnesc cu fetele de la SCM Craiova si sa imortalizam momentul intr-o fotografie,
cu fetele de la SCM Craiova
apoi i-am aplaudat pe sportivii nostri de la handbal, basket si volei, in vizita la Targul de Turism pentru a promova viitoarele meciuri.
sportivii nostri de la handbal, basket si volei
O alta surpriza a fost intalnirea cu bloggerii de turism veniti din Bucuresti, Dan si Pati Coscai, de la Calatoria perfecta. Am facut o poza perfecta si simpla cu bloggerii de turism din Craiova si Bucuresti iar cu Pati m-am intalnit la plecare.
cu blogosfera de turism
Intalnirea cu vinul din ziua a treia s-a intamplat la standul Consiliului Judetean Mehedinti, 
vinuri de Vinju Mare
unde vinul de Vinju Mare statea bine alaturi de roata olarului. 
roata olarului
N-am degustat acum vin, dar l-am degustat la cel mai recent eveniment Branzeturi cum se cuVin, asa ca eram deja prieteni buni 🙂

In timpul celor 3 zile de am vorbit cu mai multe firme, am aflat informatii utile despre evenimente turistice si despre locatii inca necunoscute, astfel incat prima editie a Targului de Turism al Olteniei mi s-a parut un bun inceput si sper sa ne bucuram de cat mai multe editii.

Pana atunci va las cu multe imagini de la Targul de Turism.

Spor calator!

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.