Am poftit la mancare de muraturi, dar am interpretat-o sub forma de omleta cu varza murata. Va spun mai tarziu care-i faza, sa trecem intai in revista meniul de la Miercurea fara carne.
Omleta cu varza murata la mic dejun
Am mancat de curand carnati de casa facuti de un coleg de serviciu. Cum aveam la mine muraturi, au mers de minune. Cum alt coleg poftea la muraturi prajite, mi-am adus aminte ca in vara am mancat pizza cu varza murata. Si mi-a placut, dar iarna nu-i ca vara. Asa ca in loc sa fac mancare de muraturi, mi-a dat idei si-am pus varza murata in omleta. Si sanatoasa, si gustoasa!
Pai daca tot e Clompi omleta gen pizza, iar mie mi-a placut pizza cu varza murata, asta-i solutia.
Ingredientele sunt simple si bune:
- varza murata,
- praz de la tara,
- oua de tara,
- branza de oaie de la tara.
Dupa ce le-am omogenizat, am pus compozitia in tigaia de clatite.
I-am zis omleta cu varza murata si nu Clompi, pentru ca n-am putut s-o intorc. Varza murata este mai grea si mai compacta, asa ca s-a cam crapat omleta in zona cu varza.
I-am mai pus cascaval pe deasupra si rosii uscate si am asteptat pana s-a topit cascavalul de pofta 🙂
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat struguri si ciocolata neagra. Dupa cum vedeti strugurii sunt de-astia cu boaba mica, nu de-aia „mumificati” de prin supermarketuri, care rezista de asta vara.
I-am luat direct din bolta, dar nu stiu cat ma mai tine fericirea cu ploile astea.
De incalzire am bagat un ceai de anason, lemn dulce si galbenele, indulcit cu merisoare. A fost un fel de pregatire pentru masa de pranz, vedeti voi mai tarziu.
Ciorba de fasole la pra(n)z
La pranz am bagat o ciorba de fasole. Dar nu oricum, ci acompaniata de praz si de usturoi. Daca tot n-am avut material anti-balonare, am zis sa topesc celuloza din fasole cu metode oltenesti 🙂
Am pus si 2-3 „soocatzi” cu rosie si chimen, ca sa rontaie.
Seara am pofta de o salata de rosii, cu ceapa si branza. Si atat. Poate si un cascaval copt, ca sa mearga cu un vin alb din soiuri romanesti.
Pana la urma a fost o „salata calda” de rosii, cu usturoi 🙂
Dar sa va spun toata povestea. N-am gasit marar sau patrunjel verde prin frigider, asa ca am zis ca n-are rost sa fac salata de rosii normala.
Am pus rosiile la perpelit, iar in mijloc 2 felii de paine Wasa cu branza pe deasupra.
Rosiile le-am lasat la perpelit pana cand s-au copt pe toate partile.
Dar pana sa se coaca rosiile am scos feliile de paine Wasa cu branza topita de pofta. Iar intre ele am pus ridiche neagra, cu ulei de masline si crema de otet balsamic.
Nah, fan branza, mi-a amintit Facebook ca in vremea asta, dar in urma cu 8 ani, eram cel mai mare Fan Branza. Pe roll-up-ul din spatele meu nu scrie Dan Branza, ci Fan Branza 🙂
Eram la proba cantarului, inainte de a primi greutatea mea in branzeturi Delaco.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei