Winter Food Bloggers 2017 la Radisson Blu Hotel

De fiecare data ma bucur ca n-am ratat nicio editie de Food Bloggers. La Winter Food Bloggers 2017 am avut insa de ales 🙂

badge Winter Food Bloggers 2017

Nu daca sa particip sau nu, ci sa aleg unul dintre cele 2 paneluri paralele. Am ales Instagram for bloggers pentru ca intre timp am inceput sa activez si pe Instagram. Sunt sigur ca si sectiunea How to grow your blog a fost la fel de interesanta. Ca sa fiti siguri si voi, puteti sa (re)vedeti toate panelurile la FoodBloggers Live.

Instagram for bloggers la Winter Food Bloggers 2017

Sesiunea a inceput cu Cristi Dandes si Andra Constantinescu, care au abordat subiectul Instagram incepand cu notiunile de baza.

Cristi Dandes si Andra Constantinescu

Cum Instagram este un canal social media preferat de bloggerii culinari, mi-a placut cum a fost abordata sectiunea.

Adica s-a inceput de la deschiderea contului, completarea sectiunii Bio si calendar editorial.

Aici am retinut o vorba de la Cristi Dandes, „planifici pentru maine si nu uiti ce-ai postat ieri”. Deoarece si Instagram are un algoritm asemanator FB, este bine sa postezi macar o data pe zi.

Cristi Dandes ne-a amintit si cateva aplicatii utile gen Buffer, Later, HootSuite sau SproutSocial.

Apoi a abordat sectiunea de Instagram Business.

Pentru a creste contul de Instagram, Cristi Dandes ne-a recomandat interactiunea printr-o combinatie de hashtags, like si comentarii.

Pe Andra Constantinescu am cunoscut-o la Food Bloggers 2015 si stiam deja ca ne impartaseste din experienta din Romania si UK.

Andra a inceput tot cu notiunile de baza si a trecut prin lumina, compozitie si unghiuri si a terminat cu cele mai utile filtre si aplicatii.

filtre si aplicatii

M-a convins sa utilizez Snapseed deoarece este o aplicatie gratuita, are filtre prestabilite dar si posibilitati de ajustare manuala. Ofera si posibilitatea de editare/ajustare pe bucati.

Ca o concluzie, am retinut o idee comuna de la Cristi si Andra. Stiam deja ca o imagine de food trebuie „mancata din priviri” dar acum am si invatat practic cum se face acest lucru. Andra ne-a invitat sa punem si tacamuri in imagine, deoarece dau perceptia de „hai la masa”. Cristi ne-a spus ca temele luminoase produc o implicare mai mare din partea utilizatorilor.

Sesiunea de Instagram a fost inchisa de Monica Rosu.

Monica Rosu

Trecand peste cei 3 i lipsa din primele 2 slide-uri, am retinut de la Monica ideea de a avea un hashtag propriu.

Au urmat apoi intrebarile din sala si raspunsurile care ne-au mai lamurit cateva chestiuni legate de Instagram.

intrebari

Mi-a placut si clasificarea instagramerilor pe categorii in functie de numarul de followeri (5000, 10000 si peste). S-au spus si preturi pentru o imagine pe Instagram, de genul 10 Euro/poza la 10 000 de followeri.

Si a venit prima pauza 🙂

pauza dulce

Si surprizele cu ravas de la Lurpak.

ravase de la Lurpak

Adica luai o prajitura cu ravas, o savurai si castigai ceea ce scria in ravas. La mine acesta a fost mesajul.

mesaj ravas

Iar premiul a fost un sort de bucatarie 🙂

sort Lurpak

In partea a doua am avut 2 sectiuni cu toti participantii reuniti, Chefs Talk si Blog Talk.

Chefs Talk la Winter Food Bloggers 2017

De la stanga la dreapta, moderatorul Florin Itu si chefii Camelia Pislaru, Adrian Hadean si Cezar Munteanu.

Chefs Talks

S-a vorbit cu pasiune si realism despre bucatareala, despre forta de munca si ingrediente locale.

Camelia Pislaru ne-a spus ca meseria de Chef este foarte complexa si ca „experienta face diferenta”.

Adi Hadean a subliniat ce inseamna Chef in lumea francofona, unde Chef de cuisine este tatal lor in bucatarie. Pe cand la englezi Chef se refera la orice bucatar.

Discutiile de aici m-au depasit la nivel de bucatareala, eu bucatarind doar pentru mine mai ales la Miercurea fara carne. Insa cu atata pasiune s-a vorbit despre bunatati incat abia asteptam masa de pranz.

Si asteptarile n-au fost inselate, mai ales ca de data asta Winter Food Bloggers 2017 n-a mai fost intr-o zi de Miercuri. Se vede si in imagini 🙂

Asa ca am luat cate un pic din toate, dupa cum se vede din farfurie.

farfurie de Food Blogger

Multumit de mine, mi-am facut si-un fel de selfie oglindit in recipientele cu bunatati.

selfie cu dslr

Apoi m-am indulcit cu inghetata (ciocolata, cafea si blueberries), in asteptarea ultimului panel numit Blog Talks.

inghetata

Trebuie spus ca blogosfera de food este avantajata si ca la Food Bloggers pauzele sunt mai lungi, atat pentru socializare cat si pentru degustare 🙂

Blog Talk la Winter Food Bloggers 2017

Madalin Simion a moderat discutiile intre Andra Ilias, Laura Teodora Paraschiv, Ruxandra Micu si Ciprian Muntele.

Blog Talk

Ciprian Muntele ne-a spus despre felul lui de a aborda bloggingul culinar cu bucurie, sub forma de terapie in bucatarie.

De la Ruxandra Micu am invatat diferentele intre vegetarian, lacto-ovo-vegetarian, vegan si raw-vegan. Ea are blogul bilingv dar si un produs propriu.

Laura Teodora ne-a spus ca planul editorial depinde de vizitele in targ la Obor. Ce-i face cu ochiul constituie ingredientele bunatatilor pe care le regasim mai tarziu pe blog. A mai zis o chestie interesanta, in genul „ochii trebuie sa fie mai mari decat stomacul” 🙂

Andra Ilias ne-a spus franc despre abordarile sale personale, despre bucatareala si orele la sala de sport.

Am incercat sa subliniez momentele pe care le-am retinut dar aveti posibilitatea sa revedeti toata conferinta pe site.

Inainte de a multumi Evensys pentru inca un eveniment deosebit, am facut si poza cu blogoltenii.

poza cu blogoltenii

Multumiri si sponsorilor pentru primele cadouri de Craciun de anul asta 🙂

cadouri food bloggers

A propos de Craciun, Lidl ne-a intampinat cu o masa de sarbatoare si cu mesajul #beautifullynormal.

masa de craciun

Ne revedem in 2018 la editia Food Bloggers de vara.

Spor!

 

Save

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.