Astazi am participat la conferinta de incheiere a proiectului STOP Abuzului de Alcool. Parca mai ieri vorbeam despre inceperea proiectului derulat de Evolve si Asociatia Bloggerilor Olteni.
Proiectul STOP Abuzului de Alcool a fost finantat in cadrul programului Heineken pentru Comunitati in Craiova si Dolj si a imbinat activitatile offline si online.
STOP Abuzului de Alcool in comunitati
Am pornit realizarea proiectului de la statisticile despre violentele asupra copiilor din mediul rural, cauzate de consumul de alcool. Cifrele seci din studiul dedicat Telefonului Copilului arata ca 60 din aceste abuzuri au loc in mediul rural.
Iar perioada celor mai multe apeluri coincide cu perioada in care se face „tulburelul”. O caracteristica a mediului rural este ca alcoolul consumat este procurat de multe ori din gospodarie.
Acesta a fost motivul pentru care proiectul STOP Abuzului de Alcool a inclus comunitati din mediul rural. Astfel, mai intai am derulat un seminar cu formatorii iar apoi impreuna cu ei am vizitat comunitatile rurale.
Proiectul a ajuns in Breasta, Bucovăt, Valea Stanciului, Sadova, Cerăt, Lipovu si Teslui. Bineinteles am inclus si Craiova intre aceste comunitati, aspectul vizat aici fiind vanzarea alcoolului catre minori.
In plus, ne-am propus sa includem in proiect managerii unor restaurante si baruri care sunt de acord cu mesajul proiectului pentru eliminarea vanzarii alcoolului catre minori.
Dupa sesiunile de informare derulate in scolile din mediul rural, elevii au introdus informatiile invatate in piese de teatru sau expozitii de pictura. Aceste manifestari artistice au avut loc in timpul serbarilor de sfarsit de an, la care au luat parte si parintii si alti membri ai comunitatilor.
Proiectul „STOP Abuzului de Alcool” in online
Deoarece tinerii, targetul principal al proiectului STOP Abuzului de Alcool, petrec mult timp in online, acesta a fost un pilon important al proiectului.
Site-ul proiectului contine informatii despre beneficiile consumului moderat si despre urmarile dezastruoase ale abuzului de alcool. Am inclus printre sustinatorii proiectului personalitati din mai multe domenii care au transmis mesaje tinerilor. In prima faza au spus prezent Bloggerul Chinezu, MasterCheful Ciprian Ogarca si Generatia Folk. Au urmat campioana olimpica Loredana Dinu, instructorul de dans Catalins Safta si indragita actrita a teatrului craiovean, Natasa Raab.
Multumim inca o data pentru implicare partenerilor care au multiplicat mesajul campaniei.
Multumim presei locale care a fost alaturi de proiect! Nu in ultimul rand multumirile noastre merg spre Casa de Cultura Traian Demetrescu, gazda conferintelor si seminariilor din proiect.
O alta componenta care imbina online-ul cu offline-ul este aplicatia mobila Abuz Alcool.
Ne-am dorit ca dupa incheierea proiectului sa ramana mijloace de actiune, aplicatia mobila fiind un astfel de instrument.
Nu in ultimul rand bloggerii au transmis mesajul proiectului in comunitatile formate in jurul blogurilor.
Proiectul se incheie pe 28 Februarie 2017 insa aplicatia online si site-ul raman la dispozitia utilizatorilor. Suntem in plin proces de cuantificare a rezultatelor proiectului pe site si de actualizare a activitatilor din comunitati.
Pana atunci va invit sa intrati in atmosfera finalului de proiect cu ajutorul imaginilor de la conferinta.
Spor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei