Craiova Gastronomica: 2 zile, 11 tari, 13 crame, 25 expozanti

You are welcome to Craiova Gastronomica, va spun acum dupa ce mai demult scriam despre proiectul We are Romania.

Craiova Capitala Gastronomica Est-Europeana

Evenimentul Craiova Capitala Gastronomica Est-Europeana a fost initiat de Primăria Craiova si Liceul de Industrie Alimentara Craiova, in colaborare cu Asociatia „Curaj Inainte”. Asociatia administreaza platforma de cercetare si promovare We Are Romania / You Are Welcome!

Anuntul despre acest festival est-european de gastronomie din Banie este deja pe site in limba engleza, mai adaug cateva detalii savuroase.

Craiova Capitala Gastronomica Est-Europeana

In cele 2 zile de festival gastronomic de la Ramada Plaza Craiova puteti participa la:

  • degustari culinare internationale si oltenesti,
  • demonstratii culinare,
  • degustari de vinuri,
  • masterclass-uri,
  • workshop-uri,
  • dezbateri.

La Ramada Plaza Craiova vor fi prezente 11 restaurante de top din Craiova, care au adoptat in meniurile lor preparate specifice urmatoarelor tari:

  • Big Ben – Azerbaidjan 🇦🇿
  • The Manor – Bulgaria 🇧🇬
  • Iberico – Croatia 🇭🇷
  • Ellipse – Georgia 🇬🇪
  • Dolce Vita – Grecia 🇬🇷
  • Epoca – Macedonia de Nord 🇲🇰
  • Nobel – Moldova 🇦🇩
  • Olive – Polonia 🇵🇱
  • Steso – Serbia 🇷🇸
  • Artizan 35 – Turcia 🇹🇷
  • Craft – Ungaria 🇭🇺

Prazul si preparatele oltenesti vor fi puse in evidenta in bunatatile pregatite de Liceul de Industrie Alimentara  din Craiova.

Preparatele internationale si locale vor putea fi asociate cu vinuri de la 13 crame sau distribuitori si completate cu alte produse savuroase de la 25 de expozanti.

Program Ramada Plaza Craiova 30 Nov si 1 Dec

Programul savuros in Sala Constantin Brancusi de la Ramada Plaza Craiova este urmatorul:

  • Sambata, 30 Noiembrie – 12:00 – 20:00,
  • Duminica, 1 Decembrie – 12:00 – 18:00.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Pe langa bunatatile care vor putea fi savurate in Sala Constantin Brancusi, in salile de conferinta vor avea loc tot felul de evenimente:

Sambata 30 Noiembrie

Sala Amza Pellea

  • 15:00 – 15:45 – Sala Amza Pellea – Prezentarea activitatilor de promovare nationala si internationala ale Asociatiei Winelover Romania. Razvan Stoenescu  despre volumele in engleza “Wine Secrets of Romania” si despre Concursul national de vinuri rose;

  • 16:00 – 16:45 – Sala Amza Pellea – Eveniment “Branzeturi cum se cuVin” – Daniel Botea si Asociatia Bloggerilor Olteni;

  • 17:00 – 17:45 – Sala Amza Pellea – Prezentarea ofertei educationale si de consultanta si a evenimentelor Federatiei Nationale a Degustatorilor Autorizati – FNDA – Marian Timofti.

Sala Henri Coanda

  • 15:00 – 15:45 – Sala Henri Coanda – OLTERRA – prezentarea identității și portofoliului noii crame din Dragasani a Grupului VINTRUVIAN ESTATES (Crama deMatei, Crama Histria, Crama Via Viticola Sarica Niculițel / Caii de la Letea)
  • 17:00 – 17:45 – Sala Henri Coanda – ISPITA: lansarea noului vin din colectia superpremium in editie limitată a Cramei Oprisor

Duminica 1 Decembrie

  • Dezbaterea “Gastronomia – cu bune, cu rele” pe tema identitatii regionale gastronomice a Olteniei, cu invitati speciali:

      • Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii (FPIOR),

      • FNDA,

      • We Are Romania / You Are Welcome,

      • Asociata Bloggerilor Olteni.

  • Lansarea cartii “Colectionarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, insotita de degustare Eliada – primul brand romanesc de uleiuri de masline din Grecia.

Voi reveni cu detalii pe masura ce se definitiveaza programul.

Spor degustator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.