Fumatul potenteaza impotenta

Ca tot e Marti si 3 ceasuri rele hai sa vorbim si despre 3 zile care pot fi foarte grele šŸ™‚ Despre fumat si impotenta.

tigari

Fumatul potenteaza impotenta

Vedeti imediat despre ce este vorba. In cartea sa „Ce bei si ce mananci”, Iulian Neagu vorbeste si despre cei care… mananca tigarile šŸ™‚ La figurat, nu la propriu.

In imaginile anti-tabac de pe pachetele de tigari se vorbeste mai ales despre impactul tutunului asupra barbatilor. Si despre impotenta. In realitate tigarile afecteaza si femeile.

Cu cat mai multe sunt tigarile fumate, cu atat creste riscul de infarct si accidente vasculare, dar si tulburari de erectie la barbati sauĀ  scaderi ale lubrifierii la femei.

In plus, echilibrul hormonal sexual al femeii este dat peste cap de intoxicarea cu nicotina. Nivelurile scazute de estrogen pot cauza:

  • uscaciune vaginala,
  • subtierea tesuturilor vaginale,
  • flux redus de sange in zonele genitale,
  • sensibilitate vaginala scazuta,
  • lipsa de orgasm.

Medicul Daniel Popescu atentioneaza ca modificare timbrului vocii la femei nu este consecinta iritarii coardelor vocale. Ci a cresterii secretiei de hormoni masculini.Ā  Nu-i asa ca atunci cand auzi o voce masculina de la o fata angelica, iti trece pofta?

Revenind la barbati, prof. dr. Voichita Mogos, endocrinolog la Spitalul ā€žSf. Spiridon” Iasi, spune ca fumatul conduce la impotenta deopotriva in randul barbatilor tineri si varstnici:

 

fumatul potenteaza impotenta

Fumatul afecteaza trei elemente esentiale:

  • vascularizarea locala,
  • inervatia locala,
  • un factor catalizator, o enzima la nivelul vaselor peniene care duce la formarea principalului mediator al erectiei – monoxidul de azot (NO).

„Concentratia acestei enzime (care are un efect similar pastilei de Viagra) este net scazuta datorita fumatului”, sustine prof.dr. Voichita Mogos.

Pe termen lung fumatul este toxic si periculos pentru sanatate. Pe termen scurt se pot observa rezultate ale „indreptarii situatiei”. Dupa numai 3 zile (grele) de renuntare la tigari se poate observa o revigorare imbucuratoare.

V-ati hotarat la ce renuntati? La tigara sau la impotenta?

Spor hotarator!

Save

11 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.