Castelul Peles, de doua ori regal

Sambata am avut privilegiul sa fiu martorul unei seri de muzica la Castelul Peles. Nu degeaba v-am spus inainte despre podul peste timp.

concert la Castelul Peles

Regal la Castelul Peles

A fost un pod peste timp, atat cultural cat si istoric .

Protagonistii regalului de violoncel si pian au fost familia Ilea. Maestrii violoncelului Catalin Ilea si nepotul sau de numai 12 ani, Constantin Siepermann. Acompaniati la pian de Marilena Ilea, partenera de viata si de duo a maestrului.

Peste 100 de persoane au fost Sambata in sala de concerte a Castelului Peles. Am  ascultat lucrari de George Enescu, Max Bruch, Johann Sebastian Bach, Friederich Dotzauer, Gioacchino Rossini si Georg Friederich Handel.

A fost de doua ori regal, deoarece evenimentul sustinut de familia Ilea a avut loc in Castelul Peles. Care prin amabilitatea Familiei Regale a Romaniei este deschis publicului si gazduieste evenimente de exceptie.

Castelul Peles nu este doar Muzeu National, dar si locul seri de muzica. Acestea sunt organizate sub egida Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Uniunii Criticilor Muzicali din Romania si Asociatiei „Pontus Musicae” din Germania.

A fost unul dintre acele momente cand ai impresia ca te afli la locul potrivit, in momentul potrivit dar iti este teama sa nu fie doar un vis.

A fost adevarat si a fost de vis, iar daca n-am reusit sa redau prin cuvinte frumusetea unui astfel de moment, incerc si cu cateva imagini surprinse de mine.

Sala de concert de la Castelul Peles

incepe concertul

concert de violoncel

schimb de generatii

Castelul Peles

Castelul Peles, sala de concert

muzeu muzical

exponate de muzeu

Aici am pus si alte imagini de la Castelul Peles si din Sinaia, iar daca vreti imagini profesioniste si detalii puteti vizita site-ul Castelului Peles.

Daca aveti drum prin Sinaia va recomand sa va bucurati de frumusetea Castelului Peles si de astfel de evenimente memorabile.

Spor vizitator!

Save

9 Comments

  1. Anonim

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.