Miercurea fara carne 06Iunie2012

Bine ati venit la Miercurea fara carne 06Iunie2012, prima din aceasta vara. Pe langa meniul zile, cateva sfaturi pentru masa de seara.

Miercurea fara carne 06Iunie2012

Pentru de dimineata am avut salata boeuf, cu masline si marar. Nu de alta, dar sa avem si cruditati pe langa legumele fierte din salata.

salata Boeuf la Miercurea fara carne 06Iunie2012

Am daugat si souflé de cascaval cu masline.

soufle de cascaval cu masline

La pranz o salata de castraveti, rosii, ardei, ceapa verde, marar, patrunjel, lamaie si ulei de masline.

salata de castraveti si rosii

Seara o pastram pentru o ciorba de fasole. Iar ceea ce se zareste in lingura are legatura cu sfaturile.

ciorba de fasole cu sfaturi

Tot pentru seara sunt si sfaturile pentru cei care evita fasolea din cauza balonarilor si problemelor de stomac.

Pentru ca oamenii nu au enzima necesara digerarii celulozei din fasole si mazare, apar unele probleme de digestie.

Ca sa evitam aceste probleme, va prezint cateva sfaturi pe care le-am primit la cursurile de nutritie.

  • fasolea trebuie pusa cateva ore la inmuiat. Se arunca apa si se pune la fiert.
  • se da in clocot pana incepe sa se decojeasca
  • se mesteca pana se ridica la suprafata cojile, pe care le arunc odata cu apa.
  • se pune alta apa si se fierbe pana la final.

Dupa ce este gata, la o farfurie de fasole, inainte de a manca punem 1 lingura cu mixtura din:

  • 1 lingura anason
  • 1 lingura coriandru
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingura in
  • 10 foi de dafin

Toate acestea se macina in rasnita de cafea pana se face o pulbere, din care se pune o lingura intr-o farfurie de fasole. In imagine este continutul unei linguri, n-am macinat foarte tare amestecul ca sa fie vizibile ingredientele.

Pofta buna fara carne!

4 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.