Bine ati venit la Miercurea fara carne 06Iunie2012, prima din aceasta vara. Pe langa meniul zile, cateva sfaturi pentru masa de seara.
Miercurea fara carne 06Iunie2012
Pentru de dimineata am avut salata boeuf, cu masline si marar. Nu de alta, dar sa avem si cruditati pe langa legumele fierte din salata.
Am daugat si souflé de cascaval cu masline.
La pranz o salata de castraveti, rosii, ardei, ceapa verde, marar, patrunjel, lamaie si ulei de masline.
Seara o pastram pentru o ciorba de fasole. Iar ceea ce se zareste in lingura are legatura cu sfaturile.
Tot pentru seara sunt si sfaturile pentru cei care evita fasolea din cauza balonarilor si problemelor de stomac.
Pentru ca oamenii nu au enzima necesara digerarii celulozei din fasole si mazare, apar unele probleme de digestie.
Ca sa evitam aceste probleme, va prezint cateva sfaturi pe care le-am primit la cursurile de nutritie.
- fasolea trebuie pusa cateva ore la inmuiat. Se arunca apa si se pune la fiert.
- se da in clocot pana incepe sa se decojeasca
- se mesteca pana se ridica la suprafata cojile, pe care le arunc odata cu apa.
- se pune alta apa si se fierbe pana la final.
Dupa ce este gata, la o farfurie de fasole, inainte de a manca punem 1 lingura cu mixtura din:
- 1 lingura anason
- 1 lingura coriandru
- 1 lingura chimen
- 1 lingura in
- 10 foi de dafin
Toate acestea se macina in rasnita de cafea pana se face o pulbere, din care se pune o lingura intr-o farfurie de fasole. In imagine este continutul unei linguri, n-am macinat foarte tare amestecul ca sa fie vizibile ingredientele.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Diana Bocai
Arata bine. Pofta mare.
Sa-mi tii pumnii la examen.
Daniel Botea
Multumesc! Bafta mare 🙂
Scaune
Foarte gustoss:X
Piese auto
Hmm delicios, ar merge oricand 😀