Leapsa de ora si de schimbare

Am mai discutat despre frecventa postarilor. Dar de curand s-a schimbat ora 🙂 Si de o buna perioada am observat ceva schimbari de cand postez la anumite ore. Asa ca am zis sa dezbatem subiectul printr-o leapsa de ora si de schimbare 🙂

ceas CFR leapsa de ora

Leapsa de ora si de schimbare

Iata si intrebarile, la care raspund si eu:

1. Credeti ca este important sa aveti un orar al postarilor, adica zile/ore fixate la care sa postati anumite articole?

Da, cred ca este important pentru cititori sa stie la ce sa se astepte si cand. Asa ca mi-am stabilit o „politica de continut” pe care o respect cat pot de mult.

De exemplu Luni este ziua lepselor si dupa cum vedeti ma tin de program.

2. Care sunt orele la care postati de obicei?

Am invatat la Webstock ca este foarte important sa ai primul articol la ora 8, cel tarziu ora 9 dimineata. Asta deoarece multi arunca o privire pe net dimineata, inainte de munca.

Din experienta si studiind maximul activitatii pe Facebook (principalul canal de promovare), incerc sa am cateva ore fixe pentru articole: 11:00, 15:00, 20:00.

De exemplu aceasta leapsa apare la ora 11:00. Iar daca am mai multe articole, am si ore de rezerva: 10:00, 13:00, 17:00.

Insa trebuie sa spun ca si mai important este sa postati in mod sustinut articole la orele stabilite. Daca postezi azi la 08:00 si mai postezi peste vreo 3 luni la aceeasi ora, n-are niciun efect ora fixata.

3. Ati remarcat vreo schimbare in trafic odata cu schimbarea orelor de publicare a articolelor?

Da, mi se pare mai eficient din punct de vedere al traficului sa respect aceste ore decat sa postez la intamplare. Dar cum ziceam si mai sus, respectarea orelor se coreleaza cu respectarea programului zilnic de postare. Vezi primul link din articole pentru exemplificare.

Si leapsa pleaca mai departe spre recomandatii articolelor de vineri si spre cei care vor sa ne impartaseasca din experienta lor.

Spor!

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.