Cu ochiul pe sfarsitul lumii

Nu am vinerea rubrica de guest-posturi si nici de lepse. Dar stau cu ochiul pe sfarsitul lumii, cu mesaj de la Ochiu’ Ratiunii 🙂 Laurentiu a raspuns chiar azi cererii de preziceri blogosferice de Marti. Am zis ca n-o fi sfarsitul lumii daca apare o leapsa de guest-post in Vinerea de 21-12-2012.

Cu ochiul pe sfarsitul lumii

Cu ochiul pe sfarsitul lumii

Salut! Sunt Laurenţiu Iancu şi scriu sub pseudonimul Ochiu’ Raţiunii. Astăzi sunt în vizită la Daniel. Virtual, of course.

Vă voi vorbi azi despre data de 21.12.2012, posibilul sfârşit al lumii. Am stat cu ochiu’ pe calendar până când am ajuns aici. Este sau nu sfârşitul lumii? Păi dacă citiţi articolul acesta, înseamnă că nu prea a fost si cataclismul mayaş nu a venit.

Mayaşii erau singurii amerindieni care în timpul cuceririi spaniole posedau un sistem de scriere. Ei credeau în ciclicitate și în succesiunea epocilor pe Pământ delimitată de cataclisme. Însă calendarul lor, oprit în anul 2012, este cel care a făcut furori. S-a presupus că ciclicitatea în care mayaşii credeau, va fi delimitată de un cataclism care va lovi civilizaţia în 2012. Şi aşa s-a ajuns la fatidica dată de 21 decembrie 2012, sfârşitul lumii.

Eu nu sunt vreun tip credincios, cu atât mai puţin aş putea crede în interpretări de genul acesta ale unor scrieri antice. Eu nu cred în sfârşitul lumii. Mai degrabă aş putea crede că în ziua în care mayaşul responsabil cu calendarul trebuia să scrie data de 22 decembrie 2012 în calendar i s-a rupt pasta la daltă.

Acum voi răspunde la leapşa lui Daniel.

Raspunsuri finale

1. Ce crezi ca se va intampla pe 21-12-2012?

Mă aştept totuşi ca în fatidica zi de 21 decembrie 2012 să moară nişte porci. E Ignatul, până la urmă, nu? Mă mai aştept la cozi semnificative în supermarketuri, măcar la raioanele de jucării.

2. Ce vei face tu pe 21-12-2012?

Cu puţin talent, asta voi face şi eu. Voi tăia porcul, apoi poate voi face nişte cârnaţi. Am mai mulţi prieteni care mor după cârnaţii făcuţi de mine, chiar şi dacă nu e sfârşitul lumii.

3. Daca prin absurd, intr-o data oarecare, ar fi sfarsitul lumii blogosferice, ce ai scrie in ultimul
articol pe blog?

Recunosc că nu m-am mai gândit până acum la asta. Probabil sunt blogger de prea puţin timp, dar cred că ultimul meu articol s-ar traduce într-o singură propoziţie: „Prieteni, ne vedem offline”.

Până la urmă, şi în urmă cu două secole au existat comunităţi care se regăseau periodic fără online şi chiar fără telefon. Dacă ei puteau, noi de ce nu am putea? Personal, de când mă ocup cu bloggingul, am cunoscut mulţi oameni interesanţi, care au ceva de spus. M-aş preocupa să ajung mai des la întâlniri offline, dacă online-ul nu ar mai exista.

Până atunci însă, vă invit la o călătorie prin România. Puteţi începe cutreierând paginile blogului meu, dar nu vă opriţi aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.