QR Codes in blogosfera

Am scris prin 2011 despre utilizarea codurilor rapide si inca de-atunci mi-am pus si eu QR Codes in side-bar. Nu stiu cati l-or fi scanat, dar am zis sa fie acolo.

QR Codes in blogosfera

QR Codes in blogosfera

De-atunci a mai trecut timp, smartphone-urile s-au inmultit si mi-am reamintit de codurile rapide vazand initiativa PrintCenter cu cartile de vizita transparente.

QR Codes in blogosfera

A fost si o promotie cu 100 de carti de vizita gratuite pentru bloggeri. N-am fost pe faza ca era deadline 31 Ianuarie si am ratat-o. Mi-ar fi trebuit si mie, ca uit mereu ca nu mai am carti de vizita, dar asta este alta problema.

Ideea este ca am vazut o alta utilizare a QR codurilor in blogosfera. In cazul in care interlocutorul nu vrea cartea de vizita dar prefera sa scaneze codul pentru a retine informatia in smart-phone, zic eu ca este o buna idee de utilizare. Sau daca tu ai cartea mea de vizita, iar cineva vrea sa-si noteze rapid datele mele, este iar o idee.

Cum credeti ca ar mai putea fi utilizate QR Codurile in blogosfera si in afara ei?

coduri rapide in turism

Ca sa va mai dau idei, iata cum sunt folosite codurile rapide in industria turismului.

coduri rapide in turism

Spor!

Update:

Gand la gand cu bucurie! Am primit cel mai bun raspuns la intrebarea despre codurile QR si blogosfera. Este mai mult decat un raspuns. Este un exemplu practic care poate fi multiplicat in blogosfera. Si mai presus de totate, este un exemplu din Romania! Jos palaria!

Este dovada ca si la noi se poate!

6 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.