La revedere Nicky Predescu si calatorie linistita

Nu mai stiu de cand il cunosc pe Nicky Predescu.  Stiu doar ca in primavara lui 2015 m-a invitat la o degustare de vinuri in Craiova.

Nicky Predescu

Cred ca a fost primul eveniment cu Nicky Predescu

degustare de vin cu Nicky Predescu

Ne mai vazusem pe la Craiova Blog Meet dar acela a fost primul eveniment organizat de el. Cand mi-a zis despre degustare, n-am stat in cumpana daca sa vin sau nu, chiar daca eram angrenat in competitia SuperBlog. Ba chiar l-am intrebat despre Thailanda, avand de scris pentru o astfel de proba. In stilul lui direct si fara ocolisuri, Nicky mi-a zis ca sunt 2 tipuri mari de turism in Thailanda. Turism sexual si turism la costuri foarte reduse. Adica daca ai timp, cu bani putini si un ruscac in spate poti petrece acolo cateva luni.

Mai frumos a fost faptul ca eu nu scrisesem nici macar un rand in articolul de concurs iar deadline-ul era in ziua degustarii. Initial programul evenimentului era 19:00 – 22:00 dar cand am plecat eu la 22:30, inca nu se terminase.

Inspirat de vinuri, m-am pus pe scris si am reusit sa urc articolul pe platforma cu 10 minute inainte de deadline. Fara sa-l mai recitesc sau sa mai corectez, am lasat inspiratia sa conduca tastatura. Cred ca a fost de bun augur, pentru ca am luat 90 de puncte (din 100).

Degustarea cu Nicky Predescu a fost scanteia care a declansat mai tarziu evenimentul Branzeturi cum se cuVin. A fost si Nicky prezent la cateva editii dar de cele mai multe era plecat in calatorii.

Am vorbit cu Nicky inainte de weekendul prelungit

Avea obiceiul sa comenteze pe Facebook la diverse postari, in stilul lui inconfundabil. Insa spre deosebire de cei care protesteaza doar pe Facebook, Nicky era prezent si offline.

Ne-am intalnit in Piata Mihai Viteazul, o mana de oameni care protestau in Craiova. Cu nelipsita tigara in varful buzelor, Nicky era suparat pe guvernanti.

„Bai, fura si aia din Turcia si aia din Bulgaria, dar macar produc si ceva pentru tara. Ai vazut cate autostrazi au aia. Si tot fac.”

I-am zis ca ai nostri produc doar pentru ei si atunci a replicat ca in cazul asta noi suntem cei prosti. Ar trebui sa fim cateva milioane in strada, nu cateva persoane.

Nu prea ai un raspuns pentru astfel de constatari amare… Am incheiat discutia sperand ca data viitoare vom fi mai multi.

Data viitoare…

Eu scriu mai rar despre vacante dar el era calator sau turist prin excelenta. Data viitoare cand am auzit despre Nicky Predescu eram la Venus. Ma pregateam de intoarcere dupa mini-vacanta de 1 Iunie, cand am aflat de la Dan Coscai.

Cu Dan si cu Nicky ne-am intalnit la Craiova tot intr-o primavara, la Targul de Turism al Olteniei.

blogosfera de turism

Am aflat ca nu va mai exista o data viitoare. Nicky Predescu a plecat definitiv spre alte taramuri. Era in Plovdiv, in Bulgaria, cand inima sa a zis stop. Ce poti sa mai spui la aflarea unei astfel de vesti?

Drum lin si calatorie linistita Nicky! Cred ca si ingerii apreciaza berea si aveau nevoie de un companion ca tine.

Nu stiu daca ti-ai dorit sa parasesti lumea asta in timpul unei calatorii. Dar asa s-a intamplat.

„De fapt, nu destinatia conteaza, ci calatoria in sine!”

Spor calator!

Daca nu ati apucat sa-l cunoasteti pe Nicky Predescu, au mai scris despre el Mirela, Imperator si Dan.

Update:

Inmormântarea va avea loc Miercuri în cimitirul Sineasca din Craiova. Pana atunci corpul neinsufletit este depus la capela bisericii de pe strada Nanterre. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 11 la biserica de pe strada Nanterre.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.