Barcelona – ponturi turistice si scurtaturi

V-am spus deja ca am fost la Barcelona, dar acum vreau sa va dezvalui cateva ponturi turistice. Sau mai simplu tips & tricks @ Barcelona.

Ponturi turistice Barcelona

Ponturi turistice inca de la aeroport

Incep cu aeroportul pentru ca acolo am avut prima experienta. Cei la care am fost cazati ne-au propus sa venim cu un taxi de la aeroport. Cum eram 6 persoane si cu bagaje, am zis ca obositi fiind merita sa mergem cu taxi, ca sa nu mai stam sa cautam aero-bus-ul.

Numai ca desi erau multi taximetristi cu cartoane A4 in brate pe care era scris numele pasagerului pe care-l asteptau, al nostru n-a aparut. Tot cu Aero-bus-ul am mers pana la Piata Catalunia si de-acolo cu bagajele pe jos pana in Nou Rambla.

Tot in aeroport este bine sa va cumparati o harta turistica, cu traseele metrourilor/autobuzelor si cu principalele obiective turistice. Costa 3-4 Euro dar face toti banii.

Noi am avut un apartament cu 2 dormitoare si un living, cu frigider, aragaz etc. astfel incat dimineata si cateodata seara ne pregateam singuri masa. Am avut avantajul sa fim foarte aproape de La Boqueria si sa ne aprovizionam cu mancare buna si proaspata.

Mancarea in Barcelona

A propos de mancare, am incercat de toate: meniul zilei sau ce-a preferat fiecare. Dar avand in vedere ca am dat peste locuri in care stiau doar catalana, cea mai buna solutie o reprezinta localurile in care sunt vizibile felurile de mancare. Un fel de impinge tava mai civilizate, unde poti cumpara la gramaj.

Asa esti sigur ca mananci ce-ai vrut, nu ce-ai fi crezut 🙂 Daca nu descoperiti astfel de locuri e bun si meniul zilei. Dar sa fie cu bautura inclusa, ca altfel e cam 4-5 euro o bere 🙂

Atentie, dupa ora 23:00 nu se mai vinde bere in supermarketuri, asa ca daca vreti sa va aprovizionati, incercati mai devreme.

Atentie si la meniuri, am avut parte de unul in limba engleza din care se putea intelege ca este 14 euro un meniu pentru 2 persoane. Insa meniul era valabil numai daca 2 persoane isi luau aceleasi feluri, deci pentru 2 persoane era 28 Euro. Nici chelnerita nu ne-a lamurit ca ar fi asa, dar ne cam asteptam cand am vazut cata mancare a fost si cat de buna, cu siguranta ca 14 euro ar fi fost prea putin.

Ponturi turistice in Barcelona

Trecem si la obiective turistice, unde v-as recomanda sa incepeti cu Parc Guell pentru ca intrarea este libera. Va puteti familiariza cu Gaudi iar la iesire puteti cumpara carti si brosuri despre operele lui, ca sa intelegei mai bine ce va asteapta la urmatoarele obiective turistice.

Daca mergeti la Acvariu  e bine sa aveti la voi un act de identitate, pentru ca exista diverse reduceri in functie de varsta.

Dupa intrare se face o poza oficiala, pe care daca vreti o cumparati la iesire, iar daca luati 2 poze aveti reducere.

Barcelona - ponturi turistice

Si La Pedrera ofera reduceri pentru copii, insa cea mai mare reducere este sa nu stati la coada si sa va cumparati bilete online.

Pentru bilete online si check-in aveti nevoie si de internet (Barcelona Wifi este dispobibil in multe locuri), dar si sa imprimati biletele. Daca n-aveti net si print la locul de cazare, exista destule sali de internet & fax & print.

Internet si Locutorio in Barcelona

Eu am folosit un astfel de loc pentru a face check in online la plecare.

Reduceri pentru elevi sunt si la Muzeul Ciocolatei iar in prima zi de luni din fiecare luna intrarea este gratuita.

V-am spus toate aceste detalii legate de reduceri si gratuitati pentru ca biletele sunt destul de scumpe: 30 de euro pentru Pedrera, 19,60 Euro pentru Gradina Zoologica.

Dar isi merita pretul, iar daca tot ati intrat la Zoo sper sa nu ratati spectacolul de la Delfinariu. Intrarea este gratuita, insa locurile sunt limitate.

In fine am ajuns cu aceste ponturi turistice si la principalul obiectiv de vizitat, Sagrada Familia. Iar aici sunt si cele mai multe tips & tricks-uri.

Tips & Tricks Sagrada Familia Barcelona

In primul rand coada la intrare este asa de mare incat la prima incercare am preferat sa mergem mai departe spre Parc Guell.

Dar exista posibilitatea sa va cumparati biletele online. Pe langa faptul ca nu mai stati la coada aveti si mai multe optiuni.

Noi ne-am fentat pentru ca am vrut sa avem audio-guide (ca sa pricepem ce-a facut Gaudi pe acolo). Insa nu poti si cu audio-guide si cu acces la turnuri daca-ti cumperi biletele la intrare.

Bilete Sagrada Familia

Insa in varianta cumpararii online, ai si varianta asta.

Nu in ultimul rand, dupa ce vizitati Sagrada Familia, in partea dreapta pe aleea ce duce la punctul de primire/predare echipament audio-guide sunt si toaletele. Dar mai ales este inca o intrare mai putin cunoscuta care duce spre machetele lui Gaudi si spre alte opere ale marelui arhitect.

Au fost si cateva obiective la care n-am mai ajuns, Mont Juic, Camp Nou, Casa Batllo, Palau Guell etc., de aici astept de la voi diverse tips & tricks!

Sper ca au fost folositoare ponturile turistice pe care vi le-am dezvaluit si va doresc doar atat:

Spor calator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.